Осемнадесет талантливи български ученици заслужиха победата си на най-голямото училищно

...
Осемнадесет талантливи български ученици заслужиха победата си на най-голямото училищно
Коментари Харесай

Осемнадесет ученици от България са победители на най-голямото състезание по английски език в света

Осемнадесет надарени български възпитаници заслужиха успеха си на най-голямото учебно съревнование по британски език в света - " Kangaroo Global Linguistics ". Четиримата първенци в равнищата А1, А2, B1, B2 ще заминат за интернационален кръг, който ще се организира в Солун в края на септември при извънредно високи стандарти за оценяване, оповестиха през днешния ден от Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България, уточнявайки своята информация от през вчерашния ден за учебното съревнование.

Над 7000 участници от цялата страна премериха сили в първия вътрешноучилищен кръг на интернационалното съревнование , което в България се провежда от Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България, а 760 от тях минаха сполучливо и на национално равнище. Осемнадесетте финалисти ще бъдат наградени за отличното си показване на специфична гала по време на най-голямото събитие за учителите по британски език в страната - Ден на Кеймбридж, което ще се организира на 22 април.

" Вярваме, че проучването на непознати езици е от значително значение за сполучливата реализация на всеки човек, а надпревари като " Kangaroo Global Linguistics " стимулират учениците да се стремят към все по-добри резултати. Затова продължаваме да организираме надпреварата към този момент 18-а година и да даваме мотив на цяла България да се гордее с достиженията на нашите надарени деца ", по този начин Владимир Колев, ръководител на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България, разяснява следващия триумф на учениците.

Българските възпитаници по традиция се показват чудесно на " Kangaroo Global Linguistics ", като през 2022 година шестокласничката Боряна Ангелова получи най-голям брой точки измежду съперниците си от целия свят , с което заслужи и влиятелната премия " Общ победител за 2022 година ".

" Златото " във всяко от езиковите равнища тази година заеха: Иван Янев от ОУ " Княз Александър I ", Пловдив, в равнище PRE-A1; Мартин Николов от ПМГ " Акад. С. Корольов ", Благоевград, в равнище А1; Дария Дамянова от ГПЧЕ " Йоан Екзарх ", Варна, в равнище А1 Senior; Ива Войнова от ПМГ " Акад. С. Корольов ", Благоевград, в равнище А2; Тони Гърков от НПГ " Димитър Талев ", Гоце Делчев, в равнище B1; Дамяна Димова, ПГПЗЕ " Захарий Стоянов ", Сливен, в равнище В2 .

Състезанието " Kangaroo Global Linguistics " има за цел д а насърчи децата да учат езици и да развият езиковите си качества . То е отворено за възпитаници на възраст сред 8 и 18 години, и се провежда годишно в страни от целия свят, като ревизира знанията на участниците по граматика, лексика и схващане на британски език.

Асоциацията на Кеймбридж учебните заведения в България е основана като непринудено обединяване на учебни заведения, стремящи се към по-високо равнище на преподаване на непознат език. Изключителен представител на Cambridge University Press у нас е издателството " Клет България ". В асоциацията членуват 164 от най-хубавите учебни заведения у нас , като тя е образец за извънредно сполучливото съдействие сред университетско издателство и учебно съдружие.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР