Осемнадесет от 19-те обвиняеми за участието им в голяма мрежа

...
Осемнадесет от 19-те обвиняеми за участието им в голяма мрежа
Коментари Харесай

Присъди от условни до 10 години затвор, получиха подсъдими по делото за камиона-ковчег с мигранти, открит в Англия

Осемнадесет от 19-те обвинени за присъединяване им в огромна мрежа за противозаконен трафик на мигранти от Виетнам към Европа получиха през днешния ден в Париж присъди до 10 години затвор поради случая с камион, в който в Англия бяха открити близо 40 мъртви мигранти, съобщи Франс прес.

Сред обвинените имаше четирима виетнамци, които бяха наказани за непредумишлено ликвидиране на 9 и 10 години затвор. Други четирима виетнамци получиха сред 1 и 10 години затвор поради организирането на превоза и напредването през Франция на противозаконните мигранти.

Сред обвинените имаше и седем таксиметрови водачи с френско, алжирско и мароканско поданство, транспортирали мигранти. Те получават от 6 месеца условно до 3 години затвор и санкции от 2000 до 3000 евро. Осми водач на такси беше оправдан. Трима притежатели на жилища, подслонявали противозаконни мигранти, също бяха съдени и те получиха присъди от 6 до 12 месеца затвор и санкции от 5000 до 10 000 евро.

В продължение на три седмици общо 19-те обвинени бяха съдени в Париж за това, че са погнали  за влизането във Франция, напредването из френска територия и противозаконния престой на мигранти. Максималната присъда по тези обвинявания е 10 години затвор.

Тридесет и девет тела на мигранти бяха открити в камион в Англия в нощта на 22 против 23 октомври 2019 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР