Осемкратният шампион на Молдова Зимбру (Кишинев) е разформирован заради бипса

...
Осемкратният шампион на Молдова Зимбру (Кишинев) е разформирован заради бипса
Коментари Харесай

Зимбру е разформирован

Осемкратният първенец на Молдова Зимбру (Кишинев) е разформирован поради бипса на финансиране и няма да продължи присъединяване си в шампионата. Да момента Зимбру няма да продължи и в ниските дивизии на молдовския шампионат, тъй като и за там нямат пари. По думите на шефа на клба Севастиян Ботнар решението е подбудено от отхвърли на притежателя на клуба Николай Чьорний да продължи издръжката и неналичието на каквито и да е претенденти, оповестява молдовския вестник Ziarul National.

През август 2019-а година в края на първия дял от шампионата Зимбру разтрогна договорите на 19 футболисти, с цел да понижи разноските си и стартира да им почиства старите задърлжения с много мудни темпове. Но и това не оказа помощ на Зимбру да усъвършенства финансовото си състояние. Зимбру приключи сезон 2019 на предпоследното 7-о място в 8-членната Национална дивизия на Молдова, като зад тях остана единствено Кодру Лозова. Нямаше изпадащи, защото шампионата е увеличено на 10 тима.

Зимбру е осемкратен първенец на Молдова, което го прави вторият най-титолуван тим в историята на самостоятелна Молдова след 18-те трофеи на Шериф (Тираспол). "Зубрите " бяха и най-популярният тим от Молдова и в руските времена, когато играеше даже и в Висшата лига на Съюз на съветските социалистически републики под името Нистру (Кишинев).

През 2000-ата година към този момент с името Зимбру тимът доближи до Финала за Купата на Оперативно-наблюдателно дело, само че отстъпи с 0:3 на Спартак (Москва). Зимбру (Кишинев) има и две срещи с български тимове в шампионата Лига Европа, като е отстранявал и Литекс (Ловеч), и ЦСКА (София).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР