Осемкратният победител на “Уимбълдън” Роджър Федерер записа нова убедителна победа

...
Осемкратният победител на “Уимбълдън” Роджър Федерер записа нова убедителна победа
Коментари Харесай

Федерер с експресна победа по пътя към четвъртфиналите

Осемкратният победител на “Уимбълдън” Роджър Федерер записа нова безапелационна победа в шампионата, откакто се разправи в три сета с италианеца Лоренцо Сонего в конфликта посред им от 1/8-финала. 39-годишният деец още веднъж сподели огромната си класа и пречупи съпротивата на противника си със 7:5, 6:4, 6:2 в своя изгода.

Всъщност Сонего се стараеше да се опълчи оптимално на швейцареца и не стоеше по никакъв начин неприятно в мача. Първият сет вървеше равностойно, само че Маестрото пръв проби за 4:3. Впоследствие Сонего върна пробива при 5:5, само че още в идващия гейм загуби подаването си и това се оказа съдбовно, като сетът отиде на сметката на Федерер със 7:5.

Вторият сет още веднъж бе относително равносилен, само че един пробив за 3:2 даде успокоение на Роджър, който не изпусна самодейността и завоюва и него с 6:4.

В третия сет към този момент съпротивителните сили на Сонего дефинитивно свършиха. Той позволи два бързи пробива и Федерер поведе с 4:0. От този миг за италианеца към този момент нямаше връщане в мача, като той най-малко съумя да направи загубата си малко по-почетна, като завоюва две от подаванията си, с цел да оформи крайното 6:2 в интерес на Федерер.

Така швейцарецът се класира на 1/4-финал на “Уимбълдън” за 18-и път в своята кариера. Там той ще чака спечелилия от двойката Данийл Медведев - Хуберт Хуркач. Мачът посред им бе пресечен при резултат 2:1 сета за руснака и 4:3 за унгареца в четвъртия сет.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР