Осемкратният първенец на България – Лудогорец, съумя да удари тежко

...
Осемкратният първенец на България – Лудогорец, съумя да удари тежко
Коментари Харесай

Лудогорец помля Валур и спря много негативна серия в Европа

Осемкратният отличник на България – Лудогорец, съумя да удари тежко в реванша във втори кръг на Лига Европа исландския първенец ФК Валур с 4:0. По този метод с общ резултат точно 4:0 разградските „ орли” се класираха за трети кръг, където ги чака уелският първенец ТНС. Отборът на Стойчо Стоев сподели солидна игра на „ Лудогорец Арена” и напълно закономерно влетя в идващия рунд, само че с изключение на успеха над Валур, то „ орлите” стопираха и отрицателна серия, залегнала над тима от близо 10 мача насам.

Последната победа на отбора от Разград в европейските клубни шампионати датира от плейофния кръг за Лига Европа на сезон 2018/19 в Лига Европа. Тогава с два следващи триумфа (4:0 и 1:0) Лудогорец пречупи съпротивата на грузинския Торпедо Кутаиси, с цел да влезе в групите на Лига Европа.

Именно от този момент разградчани не можаха да запишат триумф в Европа. В компанията на Байер Леверкузен, Цюрих и АЕК Ларнака „ зелените” записаха четири хикса и две загуби, което на процедура ги изхвърли през предходната година от груповата фаза. Последваха през тази година две загуби от коравия маджарски Ференцварош, с цел да пристигна и хиксът в Рейкявик против Валур. По този метод серията без победа на Лудогорец в Европа спря на девет, откакто Валур бе разрушен с 4:0 в четвъртък вечер на 1-и август.

Това е изравнена най-дълга „ черна” серия без триумф за отбора, откакто дригата най-голямата „ суша” датира от сезон 2016/17. Тогава Лудогорец записва девет следващи мача без триумф в Европа, като отборът тогава се бори в група В на Шампионската лига с тимовете на Пари Сен Жермен, Арсенал и Базел. Въпреки това „ орлите” излязоха трети от групата с три хикса и отидоха на 1/16-на финалите на Лига Европа, където със загуба и еднакъв бе отстранен от датския исполин ФК Копенхаген.

Отзивите след мача:

Стоев: Иска ми се да продължим да играем по този начин

Терзиев: Имаше напрежение, тъй като не трябваше да бъркаме

Швиерчок: Винаги давам 100% от себе си, няма значение дали съм титуляр или запаса
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР