Осемгодишно момче от Гватемала е починало на Коледа, след като

...
Осемгодишно момче от Гватемала е починало на Коледа, след като
Коментари Харесай

8-годишно момченце почина на границата САЩ-Мексико

Осемгодишно момче от Гватемала е умряло на Коледа, откакто е било арестувано от американските гранични служби, оповестиха информационните организации, цитирайки Агенцията за митнически и граничен надзор на Съединени американски щати. Това е вторият случай на дете мигрант, умряло този месец, откакто е било арестувано на границата сред Мексико и Съединени американски щати.

Случаят ще бъде разследван. Правителството на Гватемала е известено, оповестиха американските управляващи.

Този месец 7-годишно момиче от Гватемала умря, откакто бе арестувано дружно с група мигранти, влезнали нелегално в Съединени американски щати през мексиканската граница. Детето е имало висока температура и е умряло в болница.

Момчето и татко му били в център за задържане на мигранти, когато на 24 декември сътрудник от граничната работа забелязал, че детето наподобява болно. Двамата с татко му били отведени в медицински център в Аламогордо, Ню Мексико, където детето било диагностицирано с простуда и висока температура, изписани му били амоксицилин и ибупрофен и било пуснато да си върви, откакто било следено час и половина. По-късно обаче то било още веднъж доведено в болничното заведение с гадене, повръщане и три часа по-късно умряло. Причината за гибелта не е открита, заяви граничната организация.

Не се оповестява по кое време бащата и синът са влезнали в Съединени американски щати, нито по кое време са били арестувани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР