Осемдесет и един служители на Беленския затвор са се включили

...
Осемдесет и един служители на Беленския затвор са се включили
Коментари Харесай

Надзирателите от Белене с ултиматум до министър Цачева


Осемдесет и един чиновници на Беленския затвор са се присъединили в подписка, с която упорстват за съблюдаване на Конституцията на Република България, ЗИНЗС, ППЗИНЗС, ЗМВР от „ получателите “ в подписката.

Тя е адресирана до министъра на правораздаването, основния шеф на Групово дело "Изпълнение на наказанията", началника на Затвора - гр.Белене и ръководителя на УС на Синдикат на чиновниците в пандизите в България. С подписката се упорства за обективно отчитане, надлежно възнаграждение на полагания труд и в допълнение полаган ексклузивен труд, отвън откритото работно време в Затвора гр. Белене, както и спазването, респективно обезпечаването на редица субективни права, регламентирани в специфичните закони във връзка с чиновниците на институцията, оповестиха от синдиката на чиновниците на пандизите. С нея се желае "честно отчитане, надлежно възнаграждение на положения от всеки един чиновник спомагателен ексклузивен труд" според наредбите в специфичните закони, поради постановени правосъдни решения в интерес на чиновниците. Подписалите подписката желаят в едномесечен период да получат парично обезщетение за нарушени трудови, стопански права и ползи за 3 /три/ годишен интервал обратно, считано от датата на входящия номер на подписка.Да им бъде изплатена и левовата равноценност за непредоставената целево защитна храна и антидоти за всяко дежурство /наряд/, както и разликата от 0,40ст. от сумата 1 /един/ лев за непредоставени в цялостен размер тонизиращи или ободряващи питиета в нощните смени, упорстват още надзирателите на пандиза в гр. Белене.

Социалното неодобрение в пандизите продължава. Протести пред пандизите са планувани за Бобов дол от 9.00 ч. и Варна от 12.00 ч. на 19 март, Враца и Ловеч от 9.00 ч. на 21 март и Пазарджик на 22 март. Синдиката на чиновниците в пандизите в България оповести стратегия, с която продължава акцията „ Европа и за нас “. Планът планува трети следващ митинг в София, пред правосъдните министри на страните от Европейски Съюз на 26 март. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР