Осем загинали и 18 ранени при челен сблъсък на пътнически

...
Осем загинали и 18 ранени при челен сблъсък на пътнически
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Осем са жертвите на кървавия ад край Микре!

Осем починали и 18 ранени при преден конфликт на пътнически микробус и товарен автомобил край село Микре, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Шестима починаха на място, един по пътя към болничното заведение, а различен - в лечебното заведение. Сред починалите е и водачът на микробуса, потвърдиха от Окръжната прокуратура в Ловеч.

В момента целият състав на болничното заведение е зает с оказване на помощ на ранените, като някои от тях са в доста тежко и сериозно положение.

По последна информация в микробуса са пътували 27 индивида.

Микробусът е с пернишка регистрация, превозвал е незрящи хора, които са били на рехабилитация в Дряново. Прибирали са се към Перник. Сред починалите е и водачът на микробуса.

Пострадали са и водачът, и спътникът му, пътували в камиона. Все още се прецизира броят на ранените и тяхното положение.

В микробуса са пътували общо 26 индивида, като всички оживели са откарани в ловешката болница.

Сигнал за случая е подаден към 12.50 часа. По първична информация водачът на микробуса е подхванал погрешно изпреварване, което довело до тежката злополука.

Пътят София-Варна в региона на селото остава затворен. Обходният маршрут е с.Микре - Ловеч - пътен възел Абланица. Очаква се на мястото на случая да дойде окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

На мястото има полицейски, пожарни и медицински екипи. Шефът на регионалната полиция разяснява, че обстановката е извънредно тежка.

В региона на село Микре постоянно стават пътни катастрофи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР