Осем язовира преливат, но никой от тях не е опасен.

...
Осем язовира преливат, но никой от тях не е опасен.
Коментари Харесай

Екоминистърът: Осем язовира у нас преливат, но няма опасност

Осем язовира преливат, само че никой от тях не е рисков. Това съобщи в ефира на министърът на екологията и водите Емил Димитров. 

„ Всеки язовир, който е цялостен, за нас е евентуална заплаха, тъй като сега, в който прелее, речните корита би трябвало да са почистени, а не всички кметове и регионални шефове са заинтересувани да ги чистят, чакат различен път да стане “, сподели Димитров. 

Екоминистърът заяви, че се прави следено понижаване на размера на някои язовири, с цел да се освободи място за водата от снеготопенето. 

„ Камчия “ е цялостна, прелива и отива в язовир „ Георги Трайков “. Има вода за 4 години за индустрията на град Девня. „ Камчия “ за идващите две години има вода за всички. Язовир „ Жребчева “, който предходната година беше 70 млн. през вчерашния ден качи 300 млн. Надявам се на 360 да го спрем и да почнем да изпускаме водата през ВЕЦ-ове, с цел да може да има вода за идващите две години “, изясни министър Димитров. 

„ Язовир „ Искър “ сме го свалили със 150 млн., тъй като имаме 200, което е едногодишното ползване на софиянци. Язовир „ Студена “ е цялостен сега като там е освободен 5 млн. запас, тъй като той има две деривации и две реки. Язовир „ Тичва “ има вода за четири години “, заяви екоминистърът. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР