Осем възпитаници на ВСУ Черноризец Храбър се заклеха като младши

...
Осем възпитаници на ВСУ Черноризец Храбър се заклеха като младши
Коментари Харесай

Осем възпитаници на ВСУ Черноризец Храбър се заклеха като младши магистрати

Осем ученици на ВСУ " Черноризец Храбър " се заклеха като младши съдии, младши прокурори и младши следователи през юли тази година.

Всички те завършиха наложителното си образование в Националния институт на правораздаването, а четирима от тях към този момент поставиха клетва като младши съдии в разнообразни окръжни съдилища в страната. Марина Семова е магистрат във Варненския областен съд. Тя приключи компетентност „ Право “ на ВСУ " Черноризец Храбър " през 2019 година Диана Василева бе определена за младши арбитър в Софийския градски съд. Адриана Велева, която завърши образованието си в университета през 2020 година, постъпи преди дни в Софийския областен съд, а Надя Славова към този момент е младши арбитър в Окръжния съд на Добрич.

Според статистиката на Националния институт на правораздаването, 10% от назначените младши съдии в страната са ученици на ВСУ „ Черноризец Храбър “. Юридическият факултет на Варненския свободен университет е измежду четирите водещи факултети в България по брой на младшите магистрати. Фактите са доказателство за високото равнище на образование в Юридическия факултет на ВСУ " Черноризец Храбър ". Още по време на своето следване бъдещите адвокати получават отлични познания, фактор за което са качеството на преподаване, настоящите образователни стратегии, водещите преподаватели и модерната инфраструктура, опциите за стажове и практики в България и чужбина, присъединяване на студентите в надпревари по право, както и създаване на мрежа от контакти, посредством насърчаването на студентите да вземат участие в университетски и професионални курсове, семинари и конференции.

От извънредно значение за сполучливата им професионална реализация е развиването на персоналните качества на бъдещите адвокати - информационни, аналитични и лидерски умения.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР