Осем убити и много ранени при поредно масово убийство в

...
Осем убити и много ранени при поредно масово убийство в
Коментари Харесай

8 жертви на стрелба в Индианополис, нападателят се самоуби

Осем убити и доста ранени при следващо всеобщо ликвидиране в Съединените щати. Трагедията се разигра в обект на куриерска компания в Индианаполис, щата Индиана. Нападателят самичък е поставил завършек на живота си, претекстовете му остават неразбираеми. Трагедията се разигра дни откакто президентът Байдън разгласи първи ограничения за стягане контрола над огнестрелните оръжия.

Нападателят е разкрил огън с автоматизирано оръжие в склад на куриерска компания край интернационалното летище в Индианаполис. Според полицията е работил самичък. По време на рецесията силите на реда не са произвели нито един изстрел.

" Осем души с огнестрелни рани бяха оповестени за мъртви на място. Други с пострадвания са превозени до локалните лечебни заведения или са съумели да стигнат до такава степен сами ", съобщи Джинай Кук - представител на полицията.

Шефът на полицията в Индианаполис уточни с мъка пред СиЕнЕн, че доста хора не умеят да вземат решение спорове и постоянно доста елементарно вадят оръжие. Стрелбата е заварила един от оживелите в отмора.



" Не мога, не мога да допускам. Отивам на работа, с цел да изкарам някакви пари. Не знам за какво някой ще носи оръжие на работа или по какъв начин може да има толкоз изострен спор, че да се стигне до пукотевица ", споделя оживял.

Поне 30 са убитите при безразборна пукотевица в Съединените щати единствено предишния месец. Близо12 400 са жертвите на принуждение с оръжие в страната за тази година, 147 от тях при всеобщи произшествия.

Президентът Байдън глоби самоделните оръжия, ускори предварителните инспекции и напъните по предварителна защита на насилието. По-строг надзор обаче изисква утвърждение на Конгреса и ще срещне мощен отпор от републиканците.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР