Осем турски полицаи са ранени в петък, след като бомба

...
Осем турски полицаи са ранени в петък, след като бомба
Коментари Харесай

Кола бомба се взриви в Турция и рани 8 полицаи

Осем турски служители на реда са ранени в петък, откакто бомба избухна в паркирано край пътя транспортно средство, оповестява " Ройтерс ". Устройството се е взривило, до момента в който чиновниците на реда пътували с микробус по автомагистралата в югоизточната провинция Диарбекир.

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу съобщи, че са арестувани двама души, за които се счита, че са причинителите на гърмежа.

От офиса на губернатора на Диарбекир оповестиха, че бомбата не е наранила никого съществено, само че девет души, които са били в бронирания микробус, са били откарани в болница.

Взривът е станал покрай многолюден пазар на към 10 км южно от центъра на Диарбекир - най-големия град в района. Към момента никой не е поел отговорност за случилото се.

1/

A bomb exploded in a police car in southeastern Turkey

A car bomb was left on the side of the road in the village of Diyarbakir. The car exploded when the security services were passing by.
— David Kime (@CyberRealms1)
В предишното кюрдски, леви и ислямистки бойци са правили бомбени набези в Турция. Миналия месец и рани десетки в най-големия турски град Истанбул. Десетки хора, измежду които, бяха арестувани като обвинени.

Турция упрекна тогава кюрдските бойци за гърмежа, само че групировката не пое отговорност. Кюрдската работническа партия (ПКК) и водените от кюрдите Сирийски демократични сили (СДС) отхвърлиха да са забъркани.

ПКК стартира въстание против турската страна през 1984 година, концентрирано най-вече в кюрдския югоизток на Турция. В спора са убити повече от 40 хиляди души. Турция, Европейският съюз и Съединените щати я дефинират за терористична организация.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР