Осем стратегически проекта за Пловдив и региона представи на среща

...
Осем стратегически проекта за Пловдив и региона представи на среща
Коментари Харесай

Местната власт и депутатите се обединиха около осем стратегически проекта за Пловдив

Осем стратегически плана за Пловдив и района показа на среща с народните представители от 16-и и 17-и многомандатен изборен регион. Тя бе инициирана от кмета като в нея се включиха общински съветници и заместник-кметовете на община Пловдив.

 В срещата участваха народните представители от 16-и МИР Александър Ракшиев, Венцислава Любенова, Елена Гунчева,,, Йордан Маджунков, Николай Ангов, Росен Костурков, Христо Иванов и 17-и МИР Ангел Георгиев, Гергана Данева,, Иван Червенков, Младен Шишков.

" Сигурен съм, че всички дружно обединени ще работим по-успешно за развиването на града ни. Пловдив е идея, която е надпартийна. Нека с общи старания да създадем по този начин, че градът ни да остане водещ стопански и културен център, освен в страната, само че и в Югоизточна Европа “, сподели първоначално.

По думите му срещата е градивна, а плановете, които са стратегически, надали ще се осъществят единствено в един мандат, тъй като са с небосвод 10-15 години напред. Предстои да бъде направена пътна карта на тези планове и идната среща ще бъде в уголемен състав, като се поканят и министри.

Приоритетите към които ще работят народните представители и локалната власт са разширението и завършването на Околовръстен път Пловдив, водоснабдяването от каскада " Въча “, облагородяването на река Марица, присъединението на общините Родопи и Марица. От стратегическо значение за района е и планът за Градска железница, с който ще се насърчат построяванията на буферни паркинги и различен градски превоз, както и нова клетка на сметището в Шишманци и удължение на комплексното позволение на депото в Цалапица.

Една от водещите тематики, която беше разисквана по време на диалозите, е възстановяване качеството на атмосферния въздух. Тя е и съществена тематика за всички огромни общини в страна. Кметът напомни за скорошната си среща с министъра на околната среда и водите, на която също бе подложен въпросът за подпомагане на национално равнище. Димитров обърна особено внимание и на Южния обходен колектор, който би трябвало да бъде построен от ВиК сдружението и за него се изисква ангажираността от няколко министерства. Той моли към депутатите да окажат подпомагане при решаването на този проблем.

В последваща среща на локалната власт и народните представители ще се разясняват и тематики, свързани с културата, спорта и стопанската система.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР