Осем станаха жертвите на пожара във ферибота „Юрофери Олимпия“, запалил

...
Осем станаха жертвите на пожара във ферибота „Юрофери Олимпия“, запалил
Коментари Харесай

Лоши новини от ферибота -ковчег ! 8 станаха жертвите на пожара , търсят още трима


Осем станаха жертвите на пожара във ферибота „ Юрофери Олимпия “, запалил се наоколо до гръцкия остров Корфу в Йонийско море преди седмица, съобщи гръцката организация АНА-МПА.

Днес беше обявено за три тела, открити от избавителните екипи на кораба, който беше изтеглен в пристанището Астакос. Загиналите пасажери са открити в гаражни кафези.

Броят на починалите към този момент е осем, а в неопределеност се водят още трима пасажери.

Работата на избавителните екипи продължава от сутринта като се вършат опити вратите на кораба да бъдат отворени и да стартира изтеглянето на изгорелите камиони и коли.

Фериботът „ Юрофери Олимпия “, изпълняващ курс от Гърция до Италия с 290 души на борда, се възпламени на 18 февруари рано сутринта в региона на гръцкия остров Корфу в Йонийско море. Пътниците и екипажът бяха евакуирани.

В първия ден от избавителната акция бяха избавени двама пасажери, измежду които и един българин, блокирани в гаражна клетка. Трети човек съумя да излезе самичък от кораба три дни след случая. Още в първите дни на избавителната интервенция беше намерено тялото на гръцки водач.

Преди да бъде изместен на пристанището в Астакос в неопределеност се водеха седем български жители.

По-рано гръцките медии оповестиха, че е разпознато единствено едно от четирите тела, превозени до Съдебната медицина в град Патра.

До момента няма данни откритите тела на ферибота да са на български жители. По-рано от Министерство на външните работи оповестиха, че се прави ДНК разбор на починалите, с цел да се откри самоличността им

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР