Осем специализирани машини допълват автопарка на Чистота“. Те са фабрично

...
Осем специализирани машини допълват автопарка на Чистота“. Те са фабрично
Коментари Харесай

ОП Чистота с нова специализирана техника

Осем профилирани машини допълват автопарка на „ Чистота “. Те са фабрично нови и още преди края на годината, незабавно откакто бъдат регистрирани, ще се включат в почистването на Пловдив.

„ Това е първата доставка от техниката, която общината купува със заделените близо 10 млн. лева от 40-милионния заем за модернизиране на автопарка и ремонтната база на „ Чистота “ и „ Градини и паркове “. Решението за тази инвестиция, подкрепено и от Общинския съвет, е директно обвързвано с напъните ни за по-чист атмосферен въздух. “ Това съобщи кметът Здравко Димитров при представянето на новите придобивки.

„ Подбрани са машини, които са ни доста нужни за по-качественото разчистване на непрекъснато разрастващия се с нови жилищни комплекси град. Сред тях са два контейнеровоза за съдовете за строителни боклуци, три мотометачки, един мултифункционален самосвал, оборудван с песъкар, весло, водоноска и пръскалки начело под високо налягане. Доставени са и два 17-кубикови сметовоза. Всички нови коли са с обезпечено техническото обслужване във фирмен сервиз на територията на Пловдив “, сподели шефът на „ Чистота “ Димитър Георгиев.

Предстои доставката на три многофункционални машини, както и на 7-кубиков сметовоз, с който умерено да се обслужват по-малките улици. Новата техника ще даде опция контейнерите в новите гъстонаселени комплекси в регион „ Южен “ да се обслужват два пъти на ден. Общата цена на всички машини е 2,391 млн. лева без Данък добавена стойност.

Заместник-кметът по превоз Тодор Чонов, както и общински съветници, също пристигнаха, с цел да видят  придобивките на „ Чистота “. Радостта на своите сътрудници показа екипът на „ Градини и паркове “, който също чака нова съвременна техника, планувана по плана на общината.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР