Осем силни експлозии са усетени в района на летище Зябровка

...
Осем силни експлозии са усетени в района на летище Зябровка
Коментари Харесай

Експлозии на летище в Беларус до границата с Украйна, Минск признава само за пожар в двигател на самолет -

Осем мощни детонации са усетени в региона на летище Зябровка (Зябраука) покрай Гомел в Беларус, оповестиха няколко разнообразни, самостоятелни един от различен източници, измежду които беларуската мрежа за мониторинг на военната интензивност Беларуски гаюн. Във военната база Зябраука е ситуирано огромно количество съветска военна техника и самолети и от началото на войната съветската войска неведнъж е атакувала Украйна точно от това летище на територията на Беларус.

Според очевидци са преброени най-малко 8 избухвани, като освен това са усетени и взривни талази. Беларуски Гаюн оповестява и за видяни светлинни детонации. Първоначално информациите бяха признати скептично на фона на предходни известия от Беларуска страна, че в региона на Гомел се организира обучение на войските на Противовъздушна отбрана и Военновъздушни сили с бойни стрелби.

През нощта против четвъртък пристигна публично удостоверение за изключително произшествие на летището в Зябровка точно от Министерството на защитата на република Беларус.

„ На 10 август към 23 часа по време на надзорен пробег на една от единиците техника след извършена подмяна на мотора се стигна до нейното възпламеняване. Личният състав предрие своевременни ограничения за изгасянето и. Пострадали няма. “ – се споделя в формалното известие на министерството.

За отсъствието на вреди и данни за потърпевши съобщаваше и съветското командване след гърмежите в авиобазата „ Саки “ във вторник. Сега Минск твърди, че на летището в Зябровка се е запалил единствено един аероплан. Това не кореспондира с информацията на самостоятелни един от различен източници за най-малко 8 детонации и ударна вълна, която не би могла да бъде породена от пожар без гърмеж.

Преди този случай Беларуски Гаюн беще съобщил за доставката на летището в Зябровка на следващата партида ракети за ЗРК С-300/С-400, доставени на борда на съветски Ил-76 на Военно-космическите сили на Руската федерация. На 28 юли пък съветската войска подложи на масиран обстрел от територията на Зябровка цивилни обекти и обитаеми места на територията на Украйна. По мнение на беларуската мониторинговата мрежа в региона на летището в този момент се намират до 10 зенитно-ракетни комплекса на руснаците и най-малко 2 комплекса „ Искандер “.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР