Осем сигнала за аварии в София след валежите. На всички

...
Осем сигнала за аварии в София след валежите. На всички
Коментари Харесай

Осем сигнала за аварии в София след валежите


Осем сигнала за повреди в София след преваляванията. На всички тях са се отзовали спешните екипи на Столична община, оповестиха от администрацията. Сигналите са за завирявания и две паднали дървета на пътните платна, най-вече от регионите „ Красна поляна “ и „ Витоша “.

По предписание на кмета на София Йорданка Фандъкова  броят на спешните екипи е повишен. През деня ще работят 10 екипа, те правят обходи на терен и реагират на сигнали, свързани с преваляванията.

Извършват се и наблюдения на равнищата на реките и общинските язовири, които все още са в норма. Речните корита имат естествена проводимост и няма заплаха от разливи.

Районите би трябвало да ревизират положението на речните дерета на съответната територия. Екипите на Столичен инспекторат да управляват почистването на шахти, улици и булеварди.

Още през вчерашния ден кметът на столицата Йорданка Фандъкова разпореди непрекъснато наблюдаване на речните равнища, общинските язовири и разчистване на дъждоприемните шахти поради предстоящите значителни превалявания.

От общината показаха, че ще се следят равнищата на реките и общинските язовирите – Мрамор, Мърчаево, Суходол 2, Иваняне 2, Обреща – 1 и 2 и Братинска. Към момента речните равнища са в норма и е обезпечена естествена проводимост на водните количества, няма заплаха от разливи, показаха от общината и допълниха, че са обезпечени свободни водни размери в общинските язовири.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР