Осем състезатели на Спортен клуб "Атлет" /Мездра/ ще вземат участие

...
Осем състезатели на Спортен клуб "Атлет" /Мездра/ ще вземат участие
Коментари Харесай

Бегачите от Атлет /Мездра/ ще стартират в Националния шампионат по крос кънтри

Осем състезатели на Спортен клуб "Атлет " /Мездра/ ще вземат присъединяване в последния за годината народен шампионат от календара на БФЛА - този по крос кънтри, който ще се организира на следващия ден, в Пирдоп. Двама от най-хубавите български спортисти в междинните и дългите бягания - треньорът Йоло Николов и неговият ученик Митко Ценов, ще започват на 10 км. при мъжете. Други двама представители на клуба - Иво Балабанов и Спасимир Делибашев, ще бягат на 8 км при младежите до 23 година
При девойките младша възраст, които ще бягат на отдалеченост от 3 км, присъединяване са декларирали две състезателки на "Атлет " /Мездра/ - Дева-Мария Драгиева и Рая Лалова, а на при юношите младша възраст, който ще се съревновават на 4 км, ще започва Иван Драгановски. Най-малката представителка на мездренския клуб - 13-годишната Денис Владимирова, ще бяга на 2 км при девойките под 16 година Миналата година, в отсъствието на Йоло, Митко, Иво и Спасимир, състезателите на "Атлет " /Мездра/ завоюваха три медала на шампионата по крос кънтри. Рая Лалова стана шампионка на България на 2000 м при момичета-та под 16 г с време 7:32 мин., а Дева-Мария Драгиева и Апександър Йотовски завоюваха сребърни медали, надлежно на 3000 м при девойките младша възраст с 11:46 мин. и на 8000 м при младежите до 23 година с 29:19 мин.
Националният шампионат по крос кънтри ще се организира в събота, 28 октомври, от 10:00 часа в местноспа "Света Петка " край Пирдоп. Очаква се в него да се включат повече от 160 състезатели от цялата страна. Първенството е подготовка за установяване състава на националния тим за Балканиадата по крос кънтри, която ще се организира на 18 ноември в Чанаккале,Турция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР