Осем са вече потвърдените загинали при преминаването на тайфуна Нору

...
Осем са вече потвърдените загинали при преминаването на тайфуна Нору
Коментари Харесай

Осем са загиналите при преминаването на тайфуна Нору над Филипините

Осем са към този момент доказаните починали при прекосяването на тайфуна Нору над Филипините, съобщи ДПА, като се базира на управляващите.

Националната организация за справяне с бедствия заяви още през днешния ден, че трима души остават в неопределеност. Над 50 хиляди души са били принудени да изоставен домовете си поради наводнения и свлачища.Най-тежко наранени са провинции в северната част на архипелага, покрай столицата Манила.

Нору връхлетя Филипините в неделя, със съпътстващи ветрове със скорост от 195 километра в час и пориви, достигащи 240 км/ч. Той обаче отслабна над сушата и в този момент се придвижва на запад с 20 км/ч, със съпътстващи ветрове със скорост от 140 км/ч и обособени пориви до 170 км/ч.

Екипи възвръщат електрозахранването и мобилната връзка, които бяха прекратени тук-там. Училищата в засегнатите региони са затворени, а хиляди пасажери са блокирани поради анулирани полети и фериботни курсове.Нору е най-силният ураган, блъснал Филипините тази година.

Страната е връхлитана приблизително на година от 20 тропически циклона. Най-силният, откогато се водят наблюдения, е супертайфунът Хайян, който аргументи гибелта на 6300 души и принуди над 4 милиона да изоставен домовете си през ноември 2013 година, отбелязва ДПА.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР