Осем са кандидатите, които са подали документи за участие в

...
Осем са кандидатите, които са подали документи за участие в
Коментари Харесай

Осем кандидати за генерелан директор на БНТ

Осем са претендентите, които са подали документи за присъединяване в процедурата по желание на общоприет шеф на Българската национална телевизия.

"Своите концепции са подали общо осем претенденти. По реда на приемането им това са: Сашо Йовков, Никола Тодоров, Кръстю Вапцаров, Явор Симов, Сашо Диков, Радостслав Главчев, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев. Изслушването на позволените претенденти ще бъде на трети и четвърти юли, а самият избор – на пети юли ", сподели пред БНР ръководителят на Съвета за електронни медии София Владимирова.

В 17 часа през днешния ден изтече крайният период за подаване на документи на претендентите за общоприет шеф на Българската национална телевизия. Процедурата за избора беше оповестена от Съвета за електронни медии на 9 май.

Припомняме, мандатът на генералния шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров беше преустановен предварително в края на април, откакто той беше наказан на година и три месеца условно за шофиране след приложимост на алкохол. Според Закона за радио и телевизия лица, които са осъждани на отнемане от независимост за умишлени закононарушения от общ темперамент, не могат да заемат тази служба.

За краткотрайно изпълняващ длъжността общоприет шеф на Българска национална телевизия беше определен Емил Кошлуков за период от три месеца, а в това време Съвет за електронни медии разгласи процедурата за избор на общоприет шеф на публичната телевизия. Съгласно одобрения от медийния регулатор график, чуването на позволените претенденти ще бъде на 3 и 4 юли, а самият избор на общоприет шеф на Българска национална телевизия на 5 юли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР