Осем ръководители на големи германски компании публикуваха днес съвместна статия

...
Осем ръководители на големи германски компании публикуваха днес съвместна статия
Коментари Харесай

Ръководители на германски концерни отстояват бизнеса си с Китай

Осем ръководители на огромни немски компании разгласиха през днешния ден взаимна публикация във в. " Франкфуртер алгемайне " с апел Берлин да създаде нова тактика по отношение на Китай и да не се изтегля от втората по величина стопанска система в света, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Сред създателите са ръководителите на промишления конгломерат Siemens, химическия тръст BASF, софтуерната компания Bosch, доставчика на автомобилни елементи Schaeffler и на пристанището в Хамбург.

По думите им базите на немските компании в Китай и в други елементи на света способстват доста за конкурентоспособността им. Китай към този момент е вторият по величина и най-динамичен пазар в света " тъй че наличието ни там е от особена значимост в името на силата на немската стопанска система ", акцентират бизнес водачите.

През последните седмици в центъра на вниманието още веднъж попаднаха китайски вложения в Германия, до момента в който немските управляващи се пробват да намерят баланс сред мощните бизнес връзки и желанието да се избегне повтаряне на грешките, позволени в връзките с Русия.

Вчера държавното управление блокира продажбата на немски цех за чипове на шведско поделение на китайска компания и друга планувана инвестиция, за която не бяха дадени детайлности.

Миналата седмица немският канцлер Олаф Шолц посети Китай, насърчавайки немските компании да се диверсифицират, без обаче да обезкуражава бизнес връзките с Китай.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР