Осем полицаи и военни са убити, над 300 са ранени

...
Осем полицаи и военни са убити, над 300 са ранени
Коментари Харесай

Осем убити и над 300 ранени в Казахстан

Осем служители на реда и военни са убити, над 300 са ранени при насилието в сряда до момента, заяви казахстанското вътрешно министерство, представено от RT.

По улиците на най-големия град в Казахстан Алмати се появиха репортажи и видеозаписи за интензивна пукотевица. Това идва, откакто управляващите започнаха „ контратерористична “ интервенция, обвинявайки подготвени от чужбина групи за хаоса в града.

Операцията беше стартирана късно в сряда, малко откакто казахстанският президент Касим-Жомарт Токаев дефинира продължаващите безредици като „ терористична офанзива. " Президентът сподели също, че се е обърнал към ръководената от Русия Организация на контракта за групова сигурност (ОДКБ) за помощ за приемане на преодоляване на обстановката.

Кадри, които се популяризират онлайн, за които се твърди, че са снимани в Алмати, демонстрират огромна група военнослужещи в екипировка за битка с безредиците, които вървят по средата на улица, като на назад във времето се чуват голям брой детонации.

Друго видео демонстрира празна улица с двама цивилни, които тичат в прикритие измежду мощен огън.

Междувременно управляващите в Алмати обявиха пред медиите, че до момента в който войските са изпратени в града, „ дейната фаза “ на интервенцията няма да се организира през нощта.

Градът беше високомерен от всеобщи митинги по-рано в сряда, като голям брой държавни здания, в това число остарелия президентски замък, бяха щурмувани и опожарени. Летището в Алмати също беше хванато, като бунтовниците бяха видяни да палят коли отвън оборудването, както и да претърсват алкохол от безмитни магазини и да разрушават банкомати. Съобщава се, че от този момент основният транспортен център е бил завзет още веднъж от казахстанските държавни сили.

Сцени на необятно публикувани грабежи идват от най-големия град в страната, като доста магазини, банки и други места са изобразени разграбени празни.

Малко преди началото на " контртерористичната " интервенция, вътрешното министерство на страната даде настояща информация за жертвите измежду правоохранителните органи по време на безредиците.

„ Около 317 служители на реда и членове на Националната армия бяха ранени, осем бяха убити. В момента правоохранителните органи подхващат всички нужни ограничения, с цел да предотвратят ескалация на насилието “, се споделя в изказване на министерството, предадено от локални медии.

Продължаващите безредици в началото бяха провокирани от внезапно, двукратно нарастване на цените на втечнения петролен газ при започване на новата година, откакто държавното управление разгласи, че повече няма да субсидира необятно употребяваното на ниска цена гориво, наричайки съществуващата процедура неустойчива. Първоначално мирните митинги обаче бързо излязоха отвън надзор, ставайки все по-политически и насилствени. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР