Осем песни от изолацията“ е опера, написана за един социално

...
Осем песни от изолацията“ е опера, написана за един социално
Коментари Харесай

Какво научихме и какво не знаем още за коронавируса

„ Осем песни от изолацията “ е опера, написана за един обществено дистанциран свят. Диригентът Оливър Зефман поръчва оркестрови песни (постановки на лирика, писма, речи) на осем водещи композитори (сред които Томас Адес, Фрея Уейли-Коен, Хю Уоткинс и Джулиан Андерсън), с цел да очертае методите, по които локдаунът подкопа метода ни на живот, само че и с цел да показа нова вероятност, обвързвана със обществената изолираност.

Всяко произведение се извършва от друг реализатор (сопраното Софи Беван, мецосопраното Сара Конъли и баритонът Андрей Кимач), на разнообразни места по света. А снимането напълно става единствено благодарение на един смарт телефон.

Всеки сюжет подчертава върху самотата на изпълнителя. Тоби Спенс се сблъсква с нея в един лондонски апартамент, Софи Беван прекарва времето си със своето бебе в спалнята си, а Сара Конъли пък пее в празна черква.

Филмът е режисиран от Били Бойд.

Самият Оливър Зефман споделя, че рецесиите неведнъж са се явявали като катализатор за създателите, с цел да създават освен нови творби, само че и да откриват нови способи за основаването им. 

 ковид
Istock

Коронавирус пандемията направи невъзможни двете съществени условия на множеството форми на изкуство – взаимоотношението на артистите посред им и това сред артистите и публиката.

„ Вместо да се пробвам да пренаредя нещо, написано в различен подтекст, почувствах, че е артистично неотложно да поръчам нещо, което е доста „ от “ и „ за “ тогавашната обстановка. Което пък от своя страна способства доста за общия опит, от който всички почерпихме “, споделя диригентът.

Открий магията на изкуството с Marquee TV!

Marquee TV –, е богата и разнообразна библиотека със наличие. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно наличие, което включва разнообразни изкуства – спектакъл, балет, опера, класическа и съвременна музика, документални филми и още доста други. Предлага елементарен достъп до световноизвестни продукции, извънредно наличие и специфични оферти, които не могат да бъдат открити в други платформи в България.Инфо: Vesti.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР