Осем пъти повече мъже взимат наркотици, отколкото жени, сочи статистиката

...
Осем пъти повече мъже взимат наркотици, отколкото жени, сочи статистиката
Коментари Харесай

Осем пъти повече мъже взимат наркотици спрямо жените

Осем пъти повече мъже взимат опиати, в сравнение с дами, сочи статистиката на Националния център по публично здраве и разбори, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според записаните случаи на остри интоксикации, свързани с използването на психоактивни субстанции, през първото тримесечие на тази година общо 2598 са случаите на регистрирани злоупотреби.

И при случаите на деца до 15-годишна възраст, които са прекалили с опиати или алкохол, още веднъж момчетата са с преимущество пред девойките. За три месеца са регистрирани 78 момчета и 62 девойки. От тях 10 момчета са злоупотребили с опиати, 59 – с алкохол, а 9 са комбинирали и от двете.

При девойките статистиката за деца на или под 15-годишна възраст също е стряскаща – 16 девойки са злоупотребили с наркотични субстанции, 32 – с алкохол, а 14 деца са комбинирали и алкохол, и опиати, което е довело до постъпването им в болница.

Тенденцията при младежите от 16 до 18 години е същата, като броя на злоупотребите пораства – по този начин общо 168 души, от които 117 мъже и 51 девойки, са в неприятната статистика. Традиционно повече се прекалява с алкохол – 93 мъже са препили, против 32 жени; като при опиатите наклонността е същата – 21 мъже против 14 дами.

Рязко скача статистиката на злоупотребилите с алкохол и опиати хора над 18-годишна възраст. Общо 2 290 са записаните злоупотреби единствено за първите три месеца на годината, като те са осъществени от 1 900 мъже, и 379 дами.

От тях над 1600 мъже са прекалили с алкохола, а 208 – с опиатите. Бройката при дамите е доста по-ниска, като за три месеца препилите дами са 243, а тези, злоупотребили с опиати – 75. От комбинацията сред двете психотропни субстанции са потърпевши 61 дами. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР