Осем партии внасят иск в Административния съд за касиране на

...
Осем партии внасят иск в Административния съд за касиране на
Коментари Харесай

Заради съмнения за манипулации: 8 партии искат касирането на вота в Петрич

Осем партии внасят иск в Административния съд за анулиране на изборите за общински съветници в Петрич.

Изборите за локална власт в община Петрич са създадени в извънредно напрегната конюнктура и са били компрометирани от некомпетентна изборна администрация. Това декларират в жалбата си представители на осем политически партии в Петрич. Големият брой регистрирани като недействителни бюлетини и неверното регистриране на преференциите са измежду претекстовете, съобщи БНР.

Около 13% от бюлетините са невалидни. Липсват и гласове на претенденти, дали своят вот за себе си с преференция.

Против решението се оповестиха и определени общински съветници. Сред тях е Станимир Златков от Движение " Напред България “. Той се аргументира, че измежду съпартийците му има младежи, които са разочаровани от вота.

Искът за анулиране на резултатите от изборите за общински съветници в Петрич е групов и ще бъде импортиран преди обед в Административен съд-Благоевград.

Припомняме, че на 29 октомври към 21.30ч. покровители, наблюдаващи и участници в изборите за локална власт нахлуват в помещението, където заседава Общинската изборна комисия и упорствали да останат там, тъй като нямали доверие в работата й и се съмнявали в операция на вота. Наложи се намесата на полицията, а със свое решение ОИК спря


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР