Осем партии се регистрираха днес за предстоящите избори на 2

...
Осем партии се регистрираха днес за предстоящите избори на 2
Коментари Харесай

8 партии се регистрираха в ЦИК със заявки за диалог и добро управление

Осем партии се записаха през днешния ден за идните избори на 2 октомври, крайният период за подаване на документите за присъединяване изтича на 17 август, съобщи кореспондент на БГНЕС. Документите си през днешния ден подадоха Демократична България, Продължаваме промяната, Българска социалистическа партия за България, Движение за права и свободи, Възраждане, Вътрешна македонска революционна организация, " Ние идваме! " и " Български напредък ".

Демократична България

Нашето предпочитание за общо явяване на изборите с " Продължаваме промяната " е ясно декларирано. На ход са сътрудниците от Политическа партия. Очакваме явен отговор, съобщи някогашният правосъден министър Надежда Йорданова след кат подаде документите на Демократична България за присъединяване в изборите.

България има потребност от устойчиво ръководство. Наша грижа е да сплотяваме обществото, съобщи още Йорданова. " Това, че към сегашния миг ние заявяваме обособена регистрация, значи, че чакаме явен отговор от " Продължаваме промяната ", посочи тя и добави, че до 27 август има опция записаните субекти за изборите да създадат нови конфигурации, т.е. да се обединят за общо явяване. По думите ѝ всеки един от техническите въпроси ще бъде обект на диалози, в случай че такива стартират сред Демократична България и Политическа партия.

Продължаваме промяната

От своя страна Никола Минчев от Политическа партия съобщи, че сигурно ще работят дружно с " Демократична България " – дали в предизборна или следизборна коалиция е тактичност за събиране на повече мандати в 48-ото Народно заседание. Както и на предходните избори Политическа партия се записва с " Волт " и Средноевропейска класа като мандатоносители. Ако регистрацията ни завърши в околните дни, ще бъде добавена към обединението, посочи Минчев.

С " Демократична България " и с Българска социалистическа партия работихме доста добре. Целим се в този формат да имаме болшинство в бъдещия парламент, съобщи още Никола Минчев.

Българска социалистическа партия

Българска социалистическа партия за България потеглят със самочувствие на изборите, това разгласи водачът Корнелия Нинова по време на регистрацията в ЦИК на партията. Тръгваме с възприятие за добре свършена работа в предходното ръководство. Бяхме фактор на непоклатимост и сигурност, добави Нинова.

Българска социалистическа партия предлага четири решения за излизане от рецесията в България - мораториум върху цената на газа, водата и парното за битовите консуматори, отплата за бизнеса, обществени ограничения и незабавни договаряния с " Газпром ".

Няма да вършим коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ще беседваме за сформиране на държавно управление с тези, които са подготвени да продължим битката против обири, източване на пари. Искаме действителна обществена страна, съобщи още Нинова.

" Борихме се с корупцията, като спряхме рекета над компаниите, орязахме пипалата на тези компании, които бяха обкръжили държавните предприятия и знаете резултата — първо място по индустриално произвеждане в Европа, което е рекордно ", акцентира Нинова. Тя съобщи, че има вяра, че хората ще оценят всичко това. Лидерът на левицата обаче акцентира, че Българска социалистическа партия има и решения по какъв начин да продължи да се бори с рецесията, която чака страната през есента и зимата. " Имаме четири работещи решения, с които подсигуряваме, че ще приведем България и народа си по-спокойно през идващите месеци ", добави тя. Корнелия Нинова посочи, че в случай че гласоподавателите им дадат нужното доверие, първото, което ще се случи, е установяване на мораториум върху цената на газа, водата и парното. Сериозна стратегия за отплата на бизнеса за разликата в цените, продължение на обществената стратегия и обществените целите и незабавни договаряния с " Газпром " - са останалите цели на Българска социалистическа партия, заяви тя.

Движение за права и свободи

Движение за права и свободи се записаха за изборите със поръчка да спрат лъжата. Крайно време е да пресечем лъжата в политиката и освен. Крайно време е да възстановим нормалността, само че това не значи реваншизъм.

Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, откакто придвижването записва 3333 подписа в Централна изборна комисия за присъединяване във вота през октомври. За да има разцвет, би трябвало да има обединяване и разговор, сподели Карадайъ и уточни, че настройката им е за победа на българските жители, а тя минава през победа на Движение за права и свободи на изборите.

" Възраждане "

Партия " Възраждане " се записва със поръчка да завоюват изборите. „ Очакваме това да се случи, за това работим откогато е основана партия " Възраждане ", безапелационен бе заместник-председателят на " Възраждане " Петър Петров. По думите му са значими системност и поредност. Петров добави, че от партията са уверени, че хората ще им гласоподават доверие. " С тази настройка постоянно се явяваме на избори — да станем първа политическа мощ и това ще се случи ", сподели още Петър Петров. Той е безапелационен, че все още няма партия или коалиция, с която биха могли да се коалират и ще ръководят независимо. Според него дали ще отидем още веднъж на избори след изборите през октомври ще реши българският гласоподавател. " Ние сме подготвени още веднъж да се явим на избори при нужда ", съобщи зам.-председателят на партията. На въпроса по какъв начин ще се борят с рецесиите в страната Николай Дренчев сподели, че " Възраждане " е в положение да усъвършенства връзките с Русия и в частност във връзка с енергийната рецесия.

Вътрешна македонска революционна организация

Вътрешна македонска революционна организация също се записва за присъединяване в изборите с повече от 4000 действителни подписа. „ Амбицията ни е да бъдем участници в ръководството на страната “, съобщи на излизане от ЦИК Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация. Той е безапелационен, че концепцията за патриотично обединяване не се е провалила, диалози предстоят и не престават. " Тези избори изненадаха всички. Те бяха ненужни ", сподели той и уточни, че времето не е било задоволително, с цел да бъдат подхванати сходни стъпки. По думите му моделът, по който се ръководи страната не работи и това най-вероятно няма да са последните предварителни парламентарни избори. Джамбазки разяснява и тематиката за районен съд Македония. Според Вътрешна македонска революционна организация българският интерес е бил предаден.

„ Ние идваме! “

„ Ние идваме! “, с мандата на „ Единна национална партия “, подаде документи за регистрация в ЦИК с 3123 подписа. Документите в ЦИК бяха импортирани от Николай Хаджигенов, Мария Капон и Арман Бабикян. “Амбицията, с която влизаме след днешните конференции, на които всички обявиха, че ще ръководят независимо и ще са първа политическа мощ, за нас остава да сме втори явно ”, съобщи Николай Хаджигенов. Той добави, че е извънредно време да разберем, че идеологията е нездравословна. “Ако ще борим корупцията, не е мястото и времето за идеология. Това го приказваме втора година “, добави Хаджигенов.

Арман Бабикян съобщи, че към този момент на четвърти поред избори те упорстват за обединяване. “Това, че се регистрирахме независимо дава още една опция в идващите 10 дни да се сътвори такова обединяване ”, сподели още той. „ Очакваме, че тези, от които зависи обединяването, имам поради Политическа партия, Демократична България и така нататък, да схванат, че отговорността за случилото се и неслучилото се ще е обща. Ако имат предпочитание могат да я носят, ние ще я носим ”, съобщи той. Мария Капон разкри кого ще търсят като сътрудници в бъдеще.

„ Обединението съгласно нас занапред има опция да следва и това да е политическо събиране, а не математическо, което би се случило след избори. Така че „ Демократична България ” и „ Продължаваме промяната ” са единствените евентуални сътрудници към този момент ”, съобщи тя.

“Български напредък ”

“Български напредък ” на Стефан Янев също подаде документи за регистрация в ЦИК.

Внесохме нужния брой подписи по този начин, както го изисква законът. За партия „ Български напредък ” като нова партия тази регистрация е надпреварване с времето, съобщи проф. Десислава Дашева, член на изпълнителния съвет на „ Български напредък ".

Тя изясни и с кого ще се явят на изборите. " С цел опазване на всички законови условия преценихме, че е по-добре да не изчакаме решението на съда дефинитивно за вписването в регистъра на политическите партии и за тези избори се явяваме с партии мандатоносители, съидейници – партия „ Свобода ”, партия на Зелените и партия Земеделски национален съюз ", съобщи тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР