Осем от луксозните и персонализирани часовници на легендата на Формула

...
Осем от луксозните и персонализирани часовници на легендата на Формула
Коментари Харесай

Продават на търг часовниците на Шумахер

Осем от първокласните и персонализирани часовници на легендата на " Формула 1 " Михаел Шумахер отиват на търг. Очаква се да бъдат продадени за общо над 4,8 млн. $, оповестиха Си Ен Ен и БГНЕС.

Редките часовници първо ще бъдат изложени в Ню Йорк през уикенда на " Гран при " на Маями, а по-късно търгът ще се състои в Женева, Швейцария, на 13 май, съгласно аукционна къща " Кристис ".

Семейството на Шумахер има голям брой часовници, събирани от първенеца през годините, и " неотдавна реши да се раздели с някои от тях, защото счита, че колекционерите ще могат да оценят същинската стойност на експонатите ", обявиха от аукционната къща. Колекцията ще бъде част от обичаен търг за редки часовници.

Само за единия часовник на Шумахер, който е платинен, се чака да бъде продаден за до 2,2 млн. $. Други два се чака да бъдат продадени за 440 000 $ и 280 000 $.

Сред сбирката е часовник от бяло злато, поръчан като личен подарък за седемкратния победител в международния шампионат на " Формула 1 " от ранния му наставник и някогашен изпълнителен шеф на " Ферари “ Жан Тод. Подарен на Шумахер на Коледа 2003 година, характерностите му са отдадени на шестте победи в шампионата, които той е постигнал до оня миг. Циферблатът е заобиколен от шест звезди, а на него са изобразени известната емблема на " Ферари " с танцуващия кон и алената спортна каска на Шумахер.

Платиненият часовник също е подарък от Тод, само че за идната Коледа. Така че въпреки че има сходни характерности, на циферблата са изобразени знаци, които съставляват седмия шампионат, извоюван от Шумахер.

Прототип на часовника е продаден през 2003 година в интерес на фондацията на Парижкия мозъчен институт, на която Шумахер и Тод са членове-основатели, съгласно аукционната къща.

Шумахер получи тежка мозъчна контузия по време на ски случай през 2013 година Оттогава той не се е появявал обществено, само че брачната половинка му Корина съобщи в документален филм на Netflix от 2021 година: " Живеем дружно у дома. Провеждаме терапия. Правим всичко допустимо, с цел да създадем Михаел по-добър и да се уверим, че се усеща удобно ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР