Осем младежи с три автомобила са попаднали в снежен капан

...
Осем младежи с три автомобила са попаднали в снежен капан
Коментари Харесай

Спасителна акция: Младежи са в снежен капан под Бузлуджа

Осем младежи с три автомобила са попаднали в снежен капан под връх Бузлуджа, оповестява от Районната пътна работа в Казанлък.

Сигнал за това е подаден към 05:00 ч. тази заран. Към мястото е изпратен автомобил на локалната противопожарна работа, който обаче също е закъсал в снега.

До младежите на този стадий към момента не е стигнал никой, само че е открито тяхното местоположение. С тях поддържа непрестанно връзка шефът на регионалното пътно ръководство Илия Златев.

На Шипка и Бузлуджа с изключение на снега, има и мощен вятър, поради което се образуват снегонавявания и преспи, което затруднява и избавителната акция.

Младежите се намират на 700 метра до скулптурата „ Факлите ", която е по-близо до паметника на Бузлуджа, в сравнение с до Шипка, по тази причина противопожарният автомобил на процедура няма късмет да стигне до тях, защото е на разстояние от 12 километра.

Към Шипка и „ Факлите " пътува трактор, с който да се проправи път и да се стигне до младежите, с цел да бъдат изтеглени поетапно. След това ще стане ясно и по какъв начин ще бъде изтеглен закъсалият противопожарен автомобил. Огнеборците обаче са на топло, в заведение наоколо.

Предупреждението към водачите е да потеглят готови при зимни условия и да не подценяват известията от Пътната организация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР