Осем министри, което е почти половината кабинет, са се обявили

...
Осем министри, което е почти половината кабинет, са се обявили
Коментари Харесай

8 министри гласували против Истанбулската конвенция, разкри Симеонов

Осем министри, което е съвсем половината кабинет, са се оповестили против ратификацията на Истанбулската спогодба. Това разкри вицепремиерът Валери Симеонов след съвещанието на кабинета.

Кои са срещу конвенцията не сподели, само че разясни, че против нея се оповестили обикновено полово насочените.

Дали министър председателят Бойко Борисов е бил измежду тях, Симеонов не забелязал, тъй като по време на гласуването гледал в друга посока.

" В Министерския съвет се случват и такива работи ", сподели Симеонов. До огромна степен той и сътрудниците му, които били срещу ратификацията на конвенцията, били успокоени с заричане за съпътстващата декларация, в която Народното събрание да посочи българската позиция.

По информацията, изпратена от Министерски съвет измежду ограниченията, които се извършват по програмата, разказана в конвенцията, са денонощното консултиране и ориентиране на жертви на домашно принуждение. Предвижда се финансиране на планове за даване на обществени услуги за потърпевши в дребните и отдалечените обитаеми места, поддържане и ръководство на спешни центрове и други

Всички услуги ще са от бюджетите на съответните министерства и на планов принцип, разясняват от Министерски съвет. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР