Осем мигранти загинаха, докато се опитваха да прекосят Ламанша от

...
Осем мигранти загинаха, докато се опитваха да прекосят Ламанша от
Коментари Харесай

Осем мигранти загинаха при опит да преминат Ламанша

Осем мигранти починаха, до момента в който се опитваха да прекосят Ламанша от Франция към Англия , оповестиха френските управляващи в неделя, потвърждавайки по-ранни медийни информации, предава Ройтерс.

Този случай е следващият след, когато тяхната лодка се прекатурна в Ламанша, и още веднъж акцентира натиска върху английското и френското държавно управление да намерят решение на казуса с незаконните прекосявания на мигранти.

Префектът на района Па дьо Кале, Жак Бийан, съобщи, че избавителните екипи са били известени за лодка с 59 души на борда, която се е бедствала наоколо до крайбрежията на Амблетьоз в района Па дьо Кале. " Тази заран, към един часа, се случи нова покруса, и ние съжаляваме за загубата на осем живота ", сподели той на конференция, като добави, че останалите 51 души на борда са под грижите на избавителни и медицински екипи.

Загиналите са мъже от Еритрея, Судан, Сирия, Египет, Иран и Афганистан, уточни Бийан. Ламаншът е един от най-натоварените корабоплавателни направления в света и мощните течения вършат пресичането му с дребни лодки изключително рисково.

С този случай броят на починалите при опит за прекосяване на Ламанша от Франция от началото на годината доближава 46 души , заяви префектът. Само на 14 септември са били направени осем опита за прекосяване на Ламанша, като към 200 мигранти са били избавени.
 Мигрантите през Ламанша доближиха нов пик
Мигрантите през Ламанша доближиха нов пик

Повече от 800 мигранти дойдоха във Англия за един ден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР