Осем лица от ромски произход в този момент са в

...
Осем лица от ромски произход в този момент са в
Коментари Харесай

Нови арести в бургаското гето заради безхаберни цигани

Осем лица от ромски генезис в този миг са в Първо РУ-Бургас след арест за несъблюдение на разпорежданията по ограниченията за битка с ковид, оповестява Флагман.бг.
​​​​​​
Става въпрос за роми, които се движели на групи, отказвали да се съобразят с полицейските разпоредби - да съблюдават обществена отдалеченост, а някои от тях се държали и извънредно нападателно към органите на реда. Предстои арестуваните да бъдат предадени на прокурор.



В ОД на МВР-Бургас от рано сутринта са получени голям брой сигнали, че бургаски роми, най-много тези, живеещи в гетото в Кумлука, се събират на огромни групи, пият, слушат мощна музика и въобще вършат „ гуляй по време на чума”.

В Кумлука трайно са командировани 5 екипа на бургаската жандармерия, както и няколко патрулни автомобила на Първо районно управление (на МВР). В идващите дни те ще вършат непрекъснат обход на квартала, с цел да респектират локалната общественост. Не се позволява събирането на повече от 2 лица на едно място.

В Кумлука сега е и началникът на Първо РУ-Бургас Иван Иванов, който персонално координира акцията.

В същото време, излиза наяве, че ромите са се оплакали, че върху тях били упражнено полицейско принуждение. Според тях униформените не изпълнявали служебните си отговорности, а им ограничавали човешките права.

За проблема е била осведомена известна правозащитна организация, както и общинската конструкция на Движение за права и свободи в Бургас, чийто водач Шерафет Мехмед звъни по всички институции, с цел да търси сметка за какво били лимитирани правата на ромите.

Междувременно жител се оплака, че по цели дни томба роми окупират хранителен магазин - бургаска верига. "От циганската махала излизат огромни тумби роми по 10-20 индивида в посока хранителния магазин. И това е през целия ден.

В магазина позволяват по 15 индивида, а те влизат единствено едно семейство по 15 индивида и по този начин естествените хора, които вървим сами с маски и ръкавици, не може да влезем в магазина. Трябва се направи контролно-пропусквателен пункт пред циганската махала и да позволяват единствено по един човек от семейство или компания да излиза да пазари! ", написа бургазлията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР