Осем китайски специалисти, лекари и учени, пристигнаха вчера във Венецуела,

...
Осем китайски специалисти, лекари и учени, пристигнаха вчера във Венецуела,
Коментари Харесай

Китайски лекари и учени пристигнаха във Венецуела, за да помагат срещу вируса

Осем китайски експерти, лекари и учени, дойдоха през вчерашния ден във Венецуела, с цел да оказват помощ на южноамериканската страна в битката с епидемията на ковид, предадoха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Заразените с ковид във Венецуела са 129, а смъртните случаи са три.

" Първата задача на китайски експерти, лекари и учени, дойде в Латинска Америка ", като Венецуела е първата страна, в която идва сходна задача, съобщи венецуелският външен министър Хорхе Ареаса, пристигнал да посрещне експертите на интернационалното летище в Каракас.

Китай, дружно с Русия, Иран и Куба, е един от главните съдружници на венецуелския президент социалист Николас Мадуро, отбелязва Франс прес.

Във Венецуела в събота дойдоха няколко десетки тона с помощ, измежду които респиратори и пет милиона маски, доставени със аероплан от Китай. Това беше втората доставка с помощ за Венецуела от Китай в границите на две седмици.

От началото на пандемията Николас Мадуро нееднократно съобщи, че битката на Китай с ковид е вдъхновяваща. Венецуелското държавно управление подреди наложителна карантина, която влезе в действие от 17 март, и преустановяването на всички въздушни връзки.

Венецуелската здравна общественост обаче се притеснява от санитарна злополука в лечебните заведения, които не са снабдени с нужните материали и съоръжение и които се чака да се сблъскат с напор от заболели.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР