Осем каруци, един автомобил и 10,10 пространствени кубически метра дърва

...
Осем каруци, един автомобил и 10,10 пространствени кубически метра дърва
Коментари Харесай

Задържаха осем каруци и незаконно добити дърва

Осем каруци, един автомобил и 10,10 пространствени кубически метра дърва за огрев задържаха преди празниците чиновници на Североизточното държавно дружество. На бракониерите са формирани 28 акта и 2 констативни протокола по Закона за горите.

          Пет от каруците и 6 кубика дърва са задържали горските от ДЛС-Шерба. Те са издали на нарушителите 12 акта. Проверките в стопанството през последните дни са 24. Половин кубик нелегално добити дърва са задържали чиновници на ДГС-Варна. За нарушаването те са съставили 1 акт, по време на една от 11 инспекции за интервала. 88 са инспекциите направени от чиновници на ДГС-Цонево за последните дни.

          Три каруци и 1,80 пространствени кубически метра дърва за огрев задържаха горските от ДГС-Нови пазар. На бракониерите са написани 6 акта. Проверките в стопанството са 97. В ДГС-Смядово инспекциите са 73, а в ДГС-Шумен са 59, като са открити нарушавания, за които са формирани един акт и един констативен протокол.

          Четири акта по Закона за горите са издали чиновници на ДГС-Генерал Тошево при 38 инспекции в горските територии на поделението. В ДЛС-Тервел инспекциите са 143, в ДГС-Добрич са 135, а в ДЛС-Балчик са 61.

          Традиционно най-вече са инспекциите в ДГС-Търговище – 238. В ДГС-Омуртаг са 125, а в ДЛС-Черни Лом са 111.

          С понижението на температурите зачестяват набезите в гората. Ако станете очевидци на противозаконна сеч или имате информация за нелегално добита дървесина, то подайте сигнал на телефон 112, с цел да могат чиновниците на СИДП да реагират навреме.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВси
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР