Осем каналджии - всички чужди граждани, са задържани при четири

...
Осем каналджии - всички чужди граждани, са задържани при четири
Коментари Харесай

След спецакция: Гранични полицаи задържаха 8 каналджии

Осем каналджии - всички непознати жители, са арестувани при четири разнообразни случая в зоните за отговорност на РД “Гранична полиция “-Елхово и РД “Гранична полиция “-Бургас, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Действията са част от профилираната интервенция на българо-турската граница, която се организира със съдействието на организация Frontex, Министерство на защитата и други структури на Министерство на вътрешните работи.

На 13 септември в региона на бургаското село Момина черква , граничен полицейски наряд от ГПУ-Средец и чиновници от Frontex спрели за инспекция микробу, със сръбска регистрация, ръководен от сръбски жител.

В автомобила граничните служители на реда открили 33 мъже - непознати жители, без документи за идентичност, които декларирали, че са от Афганистан.

По-късно гранични служители на реда и командировани чиновници на Военна полиция задържали в региона двама жители на Босна и Херцеговина и още един сърбин, съпричастни към случая, с две коли. Незаконните имигранти и каналджиите са арестувани в ГПУ-Средец, известена е и п рокуратурата.

Снощи към 21:00 часа гранични служители на реда от ГПУ-Малко Търново задържали на пътя за Бургас жител на Беларус, с позволение за непрекъснато престояване в България. В управлявания от него автомобил са открити 7 мъже непознати жители без документи, по техни данни от Сирия.

Срещу каналджията е формирано досъдебно произвеждане, а против противозаконните имигранти - заявителски материал в ГПУ-Малко Търново. На 13 септември граничен полицейски наряд от ГПУ-Царево съвместно със чиновници от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи спрели за инспекция автомобил с украинска регистрация, ръководен от украински жител.

В колата служителите на реда открили 5-има непознати граждани  без документи за идентичност. Всички те са арестувани в ГПУ-Царево. Срещу украинския жител е заведено бързо произвеждане, а против противозаконните мигранти - заявителски материал.

Отново на 13 септември в местността „ Пода “ гранични служители на реда от ГПУ-Бургас заловили още двама украинци, превозвали 13 противозаконни имигранти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР