Осем жени заведоха дело срещу Sony Interactive Entertainment, производителят на

...
Осем жени заведоха дело срещу Sony Interactive Entertainment, производителят на
Коментари Харесай

Още осем жени съдят PlayStation за системен сексизъм

Осем дами заведоха дело против Sony Interactive Entertainment, производителят на Sony PlayStation. Обвиненията им варират от дискриминация въз основа на техния пол до голословни уволнения и токсична работна среда.

Sony отхвърля всички обвинявания и моли съда да приключи делото.

Миналия ноември някогашен IT анализатор на PlayStation заведе дело против компанията за голословно уволняване, откакто изрази загрижеността си за дискриминация против дамите.

Въпреки че Sony изиска от съда да отхвърли желае заради липса на доказателства, осем други дами заведоха каузи против сексистката компания.

Делото включва образци за “унизителни мнения, нежелани ласкателства и занемаряване на работата и концепциите им” и “усещане, че на дамите е мъчно да напредват в компанията”. Обвиненията идват, откакто Sony отхвърли каквато и да е умишлена дискриминация против дамите.

Ветеранката на PlayStation Мари Харингтън твърди, че дамите намират метод по-трудно да бъдат нараснали и че има единствено четири дами от към 70 мъже, които са били взети поради в прегледа на промоцията.

Бившата служителка Кара Джонсън е една от 10-те дами, които напуснаха офиса в Калифорния, откакто оповестиха за систематични проблеми в компанията. Веднага откакто оповестиха за проблеми с човешките запаси, срещнаха неразбирателство.

Джонсън твърди, че „ компанията не е в положение да се оправи вярно с токсичната работна среда “.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР