Осем институции ще гласуватднес дали да се приеме оценкана въздействието

...
Осем институции ще гласуватднес дали да се приеме оценкана въздействието
Коментари Харесай

Гласуват дали да се приеме ОВОС за изграждане на кариера за в Момино село

Осем институции ще гласуватднес дали да се одобри оценкана въздействието върху околната среда (ОВОС) за създаване на кариера за строителни материали в Момино село.

Заседанието на Екологичния експертен съвет е планувано за през днешния ден вРегионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив.Кариерата е за рандеман на строителни материали - пясък и баластра на концесионна повърхност от 218 дка и се намирав землището на селото в община Раковски с възложител „ Адванс “.

Освен специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив, с равно право на глас в съвета са включени и представители на Областна дирекция „ Земеделие “, Регионална здравна ревизия – Пловдив, Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “, Община Раковски, Кметство Момино село, Областна администрация – Пловдив, РДНСК – Пловдив. Решението за одобрение или неразрешаване на капиталовото желание се взима с нормално болшинство. Окончателното решение ще бъде предоставено от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив в 7-дневен период от постановяването му.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР