Осем години затвор зазаливане със сярна киселина.Присъдата е на Софийския

...
Осем години затвор зазаливане със сярна киселина.Присъдата е на Софийския
Коментари Харесай

“Буквално се крия“: Жертва на нападение с киселина се страхува за живота си, въпреки че извършителят е в затвора

Осем години затвор зазаливане със сярна киселина.Присъдата е на Софийския областен съд за нахлуване преди две години. Докато физическият причинител е в пандиза, жертвата твърди, че поръчителят още е на независимост.

Пострадалата е млада жена.Заплахите към нея не престават, а задържан за тях няма. Женатасе опасява за живота си.

На 17 юни 2021 година сутринта потегля на работа.„ Всичко се случи извънредно бързо. Видях безусловно една сянка, в идващия миг чух псувни по мой адрес, удар, заливането, след това ме блъскаха откъм гърба в тила с юмруци “, споделя жертвата пред.

Следва пристъп. Казва, че е имала шанс. При удара с пестник инстинктивно подвига ръка и по този начин провалите от киселината са минимални.

„ И една секунда по-късно да съм се завъртяла, киселината е щяла да попадне по очите ми, в носоглътката ми, по лицето ми “, прибавя потърпевшата жена.

Няколко месеца след нападението има арестуван мъж.

„ След което е бил пуснат за малко, тъй като са решили, че това е лека телесна щета. Имала съм шанс, може би още един път, че в първо РПУ служителите на реда доста се бяха заели с моя случай “, изясни жертвата.

Така след седмици на независимост, мъжът е задържан още веднъж, а към този момент е и наказан на 8 години затвор на първа инстанция.

" Чрез заливане със сярна киселина с централизация над 30% с региона на лицето и тялото, направил опит да й аргументи междинна телесна щета, изразяваща се в обезобразяване на лицето й, като действието останало незавършено, заради независеща от дееца причина...

Деянието е осъществено с особена свирепост, в изискванията на рисков рецидив ", сподели Софийският областен съд.

Въпреки че е в Софийския централен затвор, от bTV съумяват да приказват с него по телефона.

А.Д.В.,признатзавиновенотСРСзанападението: " Неказвам,чесъмаз,несъмвиказал,чесъм аз,ноискамдавикажа,четоваеслучайнасплашване.Знамкойепоръчителят,знамикойеизвършителят.

Икойепоръчителят,икойеизвършителят?

А.Д.В.,признатзавиновенотСРСзанападението: " Е,нямазначение ".

„ Казах на този човек, че пътищата ни към този момент е редно да се разделят. Първо нахлу у дома, остави ми всевъзможни бележки - даже написани на ръка персонално със закани – в печката, в микровълновата, в пералнята “, споделя жертвата.

Следват известия - главно посредством имейл.

„ Интензитетът е сразяващ, дневно по единия ѝ имейл адрес са дошли по над 10 “, изяснява юристът на нападнатата жена Тодор Йонев.

„ Сменила е телефони, имейли, адреси, месторабота, единствено и единствено да се откачи от този смут, само че все пак по тези имейли, които са предадени на полицията, не престават и до ден сегашен да идват пояснения, закани, закани “, изясни юристът на дамата.

По информация на bTV в Софийската районна прокуратура по случая има формирано досъдебно произвеждане от август 2021 година за редовно следене на разположение в изискванията на домашно принуждение.

" Като тези дейности са възбудили у дамата състоятелен боязън за живота и здравето ѝ. Проведени са разпити на голям брой очевидци. Чака се заключението от техническа експертиза, която да откри дали известията идват от избрани устройства.

В случай че се съберат задоволително доказателства за виновността на несъмнено лице, то ще бъде привлечено към наказателна отговорност ", обясниха от Софийска районна прокуратура.

Експертизата е назначена преди повече от 10 месеца и към момента не е подготвена.

„ Заключвам си колата, жилището, всичко съм сменила по всякакъв метод, безусловно се укривам. А индивидът, който ме заплашва, е на независимост “, прибавя потърпевшата жена.

Въпреки страховете, след нападението над Дебора от Стара Загора и младата женае част от шествието в нейна поддръжка. Междувременно някогашният ѝ сътрудник, от персоналния си профил във Facebook, поддържа мъжа с макетния нож.

„ Не знам какво ще се случи, не знам по кое време какво ще му пристигна мислено на този човек, няма по какъв начин да знам. Живея, с цел да се опитам да бъда в сигурност “, прибавя жертвата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР