Осем години затвор при първоначален строг режим ще изтърпи 66-годишният

...
Осем години затвор при първоначален строг режим ще изтърпи 66-годишният
Коментари Харесай

Ревнивецът Митко, заклал младата си жена Юлияна, се размина леко

Осем години затвор при първичен непоколебим режим ще изтърпи 66-годишният старозагорец Митко Симеонов, който застана пред Темида за убийството на 25-годишната си брачна половинка Юлияна от ревнивост, написа "Монитор ".

Трагичният случай е станал на 7 януари в фамилната квартира пред очите на тогава 8-месечната им дъщеричка Христиана.

Смъртта е настъпила след 7 удара с нож, като последният е бил в сърцето на неотдавна дипломиралата се като обществен възпитател брачна половинка.

Много по-възрастният Симеонов безусловно луднал, като схванал че жена му си има връзка с млад мъж, с който се срещнала в обществената мрежа Facebook. Скандалът набрал скорост часове преди двамата да тръгнат към съда, с цел да започват бракоразводно дело.

Пръв на мястото на престъплението се оказал кумът им, доктор сириец, на него Симеонов обяснил, че е работил в изискванията на неизбежна самозащита, тъй като Юлияна го наръгала два пъти с нож в региона на стомаха. Съдебните медици са безапелационни, че пострадванията са повърхностни и не имало никаква заплаха за живота му.

В правосъдната зала Митко Симеонов призна напълно виновността си, пророни няколко сълзи и изрази страдание, че е умъртвил „ дамата на живота си. “

Казусът бе прегледан в изискванията на кратко правосъдно разследване и в последна сметка наложеното наказване от 12 години затвор бе редуцирано с 1/3. Съдът почете отчасти желае в интерес на невръстната Християна, която сега се гледа от баба си Иринка Йорданова, сумата е в размер на 100 000 лева при в началото предявени 250 бона.

За доживотна присъда без право на подмяна прикани в залата майката на убитата млада жена, която със сълзи на очи попита за какво един палач ще излезе толкоз скоро от пандиза.

Близките на Юлияна ще апелират присъдата пред апелативния съд в Пловдив, разяснява техният юрист Методи Златанов.

На процедура това е едно от последните каузи за умишлени ликвидиране, при които обвинените могат да се възползват от съкратената процедура и да си понижат с 1/3 наказванията, разясняват дългогодишни адвокати във връзка гласуваните в Народно събрание промени в Наказателен кодекс.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР