Осем години управление на ГЕРБ сме най-бедни в ЕС. С

...
Осем години управление на ГЕРБ сме най-бедни в ЕС. С
Коментари Харесай

БСП обвинява ГЕРБ за бедността в страната

Осем години ръководство на ГЕРБ сме най-бедни в Европейски Съюз . С тази рецензия депутатът от Българска социалистическа партия Георги Гьоков нападна ръководещите, " хвърляйки им в лицето " числа за бедността от националната статистика.

1 639 000 са бедните у нас или 23% от популацията . 40% деца са в риск от беднотия, а бедните деца са 32% . 27% от децата не могат да си разрешат плод или зарзават денем. 56% от семействата не могат да си помислят за едноседмична отмора, по думите му. Делът на работещите небогати е 11,6% , продължи със статистиката аленият народен представител.

Спасението на давещите се е проблем на самите давещи се , считат алените за тактиката на ръководещите за бедните. Около 3500-3600 лв. скача заплатата за съветниците на Бойко Борисов, напомни Гьоков, като разясни, че министър председателят усили приходите на съветниците си и началниците на кабинети.

Пари раздавате с лека ръка, тъй като не ги давате от джоба си , подлага на критика още Георги Гьоков. Според него, високите позиции са им дадени не по заслуги, а тъй като са целували ръка. Да не би суджукът да не стига за всички , пита Гьоков и допусна, че министър председателят е повишил заплатите на доверените си за потушаване на възможен протест.

Справедливостта по Борисовски, по думите на Гьоков, е нарастване за едни с 2000 лв., а за пенсионерите - с 3 лв.. Социалистът настоя за правдивост за всички, а не по гербаджийски .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР