Осем години през тенекиените тръби духа пропаганда, че Украйна е

...
Осем години през тенекиените тръби духа пропаганда, че Украйна е
Коментари Харесай

Александър Проханов: От “Специална операция” към “Народна война”

Осем години през тенекиените тръби духа агитация, че Украйна е гнила ябълка, в нея има червеи, няма плът, няма мощ, няма оръжие, това е плод, паднал от дърво, който можете да вземете и сложите в джоба си. Но в действителност съветските войски, които влязоха в Украйна, видяха крепостна страна, пробив, в която би трябвало да се избива камъче по камъче.

Тенекиените тръби на пропагандата мълчаха за Русия през всичките осем години, излизайки с леки присъди, лакирани картини, целулоидни изображения. И когато се организира специфична военна интервенция, вместо тази церемониална, лакирана, целулоидна Русия, се появи свлачище. От фасадата на страната се изплъзваше гнила влажна мазилка, а вместо елегантни орнаменти се появи жестока гола арматура.

Какъв е врагът, против който се борим в Украйна? Кои са тези, които са се настанили в „ Азовстал “? Кой контраатакува съветските войски край Харков, изтласквайки ги назад към границата? Украйна е мобилизирана. Вълна след вълна резервисти се втурват към фронтовете, запушвайки дупки и пробиви, породени от съветски ракети и самолети. Украйна е следена дотам, че е в положение под съветски бомбардировки и обстрели да не прекъсва потока от муниции, бойци, храна, идващи от Европа към украинския фронт.

Украинската агитация образува облика на врага в лицето на Русия и руснаците освен в изконно антируските западноукраински земи, само че и на изток, в съветските градове на Донбас, в Одеса, Днепропетровск. Украйна съумя да се интегрира в гигантския синтезиран Запад, наименуван НАТО, да включи във войната си с руснаците мощната западна стопанска система, боен капацитет, оръжейни фабрики, разследващи уреди и тотална, всеобхватна световна агитация, демонизираща Русия в очите на милиарди хора. И това трансформира Украйна във връх на грубо копие, ориентирано към Русия.

Освен американските едрокалибрени гаубици, турските „ Байрактар “, норвежките ракетни системи земя-море, украинската войска е въоръжена с мистично, огнено възприятие, сложено в сърцето на воюващия украинец - нагорещен факел, който преди време Хитлер съумя да възпламени в душите на немските бойци, хвърляйки ги да завладеят света. Украинският фашизъм е онази страшна, мистериозна действителност, която като нагорещен черен шадраван избяга от подземния свят и е мощ, която опложда останалия свят с черното си семе.

Украинският фашист се счита за най-хубавия човек на земята, в чиито нозе лежи и тлее изсъхналото човечество. И той, украинският фашист, отхвърля падналото земно човечество и се трансформира в небесен, обитаващ черното небе на фашизма. Украинският фашист има мистериозна голяма черна татковина, от която произлиза „ богоподобният “ украински народ. Украинският фашист има страна, разпростряла се от Карпатите до Урал, от Черно до Балтийско море. Украинският фашист има сюжет, в който приказват боговете. Има орнаменти, състоящи се от мълнии, свастики и дракони. Този фашистки огън, концепциите за фашистко великолепие и предимство се носят от украинските национални батальони под бронежилетки. Този ненавиждан огън, сливащ се с гръмотевиците на „ Градовете “ и „ Ураганите “, е ориентиран към Русия, към руснаците, включвайки в този удар цялата мощност на обединявания Запад, споен от концепцията на фашизма.

Руските полкове водят в пердах освен своята свръхмодерна техника, своите „ Кинжали “, „ Калибър “, освен възродената модерна войска с нови военни структури, с ново качество на пълководец и войник. Те освен създават тактиката на нова съвременна война, учредена на превъзходство във въздуха, война в огромните градове и целеустремено заличаване на военната конструкция на съперника. Но съветските полкове носят със себе си оръжието на съветската победа - надълбоко възприятие, което живее в душата на всеки руснак, всеки съветски боец, възприятие, което трансформира орач в боец, преподавател в учебно заведение в разузнаване на фронтовата линия офицер, елементарен чиновник в воин и страдалец. Този триумфален код, който не изниква у съветския човек незабавно, от време на време посредством унесеност и незаинтересованост, този огнен код пробужда и прави съветския човек несломим.

Украинските фашистки кодекси и кодове на съветската победа се бият до гибел на украинските бойни полета. Тази война не се отразява във военните отчети. Но изходът от тази война се следи от мистици, историософи, екстрасенси, жреци, тъй като конфликтът на тези кодове дефинира хода на специфична военна интервенция. Тези кодове, сходно на бойните единици, се нуждаят от непрекъснато попълване, непрекъснато попълване и с всеки месец на войната съветското схващане от ден на ден и повече се трансформира в отбранително схващане, в победоносно схващане. Тези кодове, пробуждащи се на огнената фронтова линия, в дълбокия гръб, трансформират специфична военна интервенция в национална война.

Кодът на успеха е онази дълбока, първична сила, която притегля руснака да извърши своята божествена фантазия за обективна, мощна, мощна, процъфтяваща страна, където няма принуждение, мрачевина, иго, където индивидът е освен брат на индивида, само че и господ. Където всички форми на неправда са покорени.

Руската фантазия е мирогледът на съветския народ, въплътен в съветските национални приказки, в проповедите на великите православни мистици, в творчеството на великите съветски лингвисти, гените от Сребърния и Златния век, в прозренията на Руски космисти и в делата на болшевиките, които мечтаеха да построят Небесно Царство на Земята.

Този сън, падащ в огньове и пожари, наподобява на овъглена съветска икона, като алено знаме на успеха, простреляно в борби. И през днешния ден този триумфален код, Руската фантазия, е най-важната същина на нашето извънредно военно време.

Зеленски не е смешник, не шут, както същата агитация се пробва да го изобрази с техните тенекиени йерихонски тръби. Зеленски е злокобна колба, в която протича тайнствен химически развой, където демократичното, западното, хуманистичното се съчетава с фашисткото, антично и безмилостно. Където шоубизнесът се трансформира в Аушвиц, публицистиката в расова доктрина, правата на индивида в пленени бойци, които са подложени на кастрация от мъчителите. Ще следим деликатно Зеленски. Нека гледаме по какъв начин оста на симетричност се измества на лицето му и се трансформира в свастика.

В Русия стартират огромни промени, стартират ужасни времена. Държавата, основана от Гайдар и Елцин, страната, в която Фридман и Усманов бяха идоли, където шоубизнесът се трансформира в изкуство на поруганието и богохулството, тази страна се разпадна. И в изискванията на военни дейности би трябвало да изградим нова стопанска система, промишленост, да намерим нови форми на ръководство, да създадем нов хайлайф, като го грабнем от бойното поле и от отбранителните заводи. Ние сътворяваме стопанската система на съветската победа, промишлеността на съветската победа, елита на съветската победа, изкуството на съветската победа. И такава победоносна страна се управлява от водача на съветската победа.

Руската войска, Русия, с изключение на човешки запаси, запаси от икономическо произвеждане, има великански исторически запас, който не сме употребявали, който пазим в загадка и който би трябвало да разкрием, когато се разкриват свръхмощни оръдия. Нека спрем да покриваме Мавзолея. Не е гробница или саркофаг. Това е олтарът, от който генералисимус Сталин през четиридесет и първа изпрати Безсмъртните полкове край Волоколамск и Истра. И в 1945 година той одобри огнения Парад на успеха.

На Волга, край свещената съветска река, има превъзходен град - мястото на свещената победна борба. Името му е Сталинград. И би трябвало да свети още веднъж, като елмаз в Звездата на успеха.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР