Осем фестивални дни и вечери от 6-ти до 13-ти август,

...
Осем фестивални дни и вечери от 6-ти до 13-ти август,
Коментари Харесай

Всички в джаза! Всички в Банско!

Осем фестивални дни и вечери от 6-ти до 13-ти август, музиканти от 16 страни, 29 концерта на две подиуми, джаз академия за млади гении, импровизации на специфични джаз точки, джем сешъни, фамилни игри, изложения, базари, незабравими срещи и прекарвания – това е късият лист на Банско джаз фестивал през годината, в която означаваме четвъртвековното наличие на джаз музиката в подножието на Пирин.

„ Всички в джаза! Всички в Банско! “, молят уредниците – Община Банско и Асоциация Фестивалите в България. За да има в планинския курорт джаз фестивал за 25-ти път, поддръжка дадоха Австрийско посолство, Посолство на Украйна, Посолство на Израел, Посолство на Италия, Посолство на Португалия, Посолство на Република Турция, Посолство на Унгария, доста спонсори, туристическият бизнес в Банско и Министерство на културата, под чийто патронаж се организира Банско джаз фестивал.

Искам да отбележа, че Банско джаз фестивал е част от богатия годишен културен календар на община Банско и основно събитие в атрактивната ни лятната културна и спортна стратегия, в която предлагаме за всички по доста. По този метод Банско постанова позициите си на водеща освен зимна, а целогодишна дестинация.С наслада мога да заявя, че всяка година Банско джаз фестивал утвърждава и надгражда своя престиж. Все повече музиканти и реализатори го припознават като място, където да показват свои нови планове, музикални колаборации и срещи точно тук - на нашата сцена, показа кметът на община Банско Иван Кадев.

В Банско помним,обичаме и постоянно ще бъдем признателни на създателя на фестивала – доктор Емил Илиев, съобщи кметът на откриващата конференция и от сцената на Банско джаз фестивал през първата му вечер. В приветствието си той напомни определението на Мартин Лутър Кинг за джаза като триумфална музика, тъй като дава вяра.

Приветствам всички участници в това необикновено прекарване. Фестивалът събира в Банско младежи, които свирят и пеят, идват хора от всички краища, които отделят времето си, с цел да вземат участие в това прелестно събитие. Джаз музиката победи и в Банско и към този момент 25 години има своето тъкмо място на фестивала, който се трансформира в една от емблемите на града ни, акцентира кметът Кадев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР