Осем европейски държави призоваха в ООН Русия да окаже натиск

...
Осем европейски държави призоваха в ООН Русия да окаже натиск
Коментари Харесай

Всички значими европейски държави са против избори в Донбас

Осем европейски страни приканиха в Организация на обединените нации Русия да окаже напън върху самопровъзгласилите се републики в Донбас, с цел да не бъде позволено провеждането на плануваните за 11 ноември избори, съобщи БГНЕС, базирайки се на ТАСС.
Съвместното изказване на Англия, Франция, Германия, Белгия, Италия, Холандия, Полша и Швеция беше публикувано директно преди началото на изключителното съвещание на Съвета за сигурност за обстановката в Украйна.
" Осъждаме противозаконните избори, планувани за 11 ноември, на териториите на ЛНР и ДНР, които са отвън контрола на държавното управление. Призоваваме Русия да упражни въздействие и да спре тези по този начин наречени избори ", се споделя в текста на документа.
Осемте страни не пропущат да обвинят Москва и във " финансиране и военна поддръжка за сепаратистите ".
Решението за осъществяване на избори на 11 ноември в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики беше признато седмица след смъртоносния терористичен акт против водача на ДНР Александър Захарченко, което стана на 31 август. Според Москва провеждането на избори в републиките е действителна нужда. Кремъл твърди, че тяхното образуване не опонира на минските договорености, които регламентирали само локалните избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР