Осем души загинаха, а 30 бяха ранени след мощна експлозия

...
Осем души загинаха, а 30 бяха ранени след мощна експлозия
Коментари Харесай

Осем трупа след взрив в хотел в центъра на Хавана

Осем души починаха, а 30 бяха ранени след мощна детонация в хотел в центъра на Хавана през днешния ден. Спасителите търсят оживели измежду руините, заяви Агенция Франс Прес. От президентството на Куба потвърдиха броя на убитите и ранените.

Малко след 11:00 ч. локално време от петзвездния хотел " Саратога " в кубинската столица се издига облак от прахуляк и пушек, откакто гърмеж, евентуално породен от приключване на газ, откъсва огромни елементи от фасадата и избива прозорците.

Първите четири етажа на историческото заведение, в което не е имало посетители поради иден ремонт, са изпотрошени от детонацията. Няколко автомобила наоколо до хотела са унищожени.

Първоначалните данни сочат, че детонацията е породена от приключване на газ, оповестяват от президентството в Tуитър. Оттам твърдят, че не става дума за бомбен атентат, а за трагичен случай.

На мястото на случая дойдоха коли за спешна помощ и пет пожарни коли, а полицията отдели региона и разпръсна хората, които се струпаха на мястото. Президентът Мигел Диас-Канел, придружаван от министър-председателя Мануел Мареро и ръководителя на Националното заседание Естебан Лазо, дойде на мястото на случая, до момента в който течеше избавителната интервенция.

Според уеб страницата на хотел " Саратога ", той е елитно заведение с 96 стаи, два бара, два ресторанта, спа център и фитнес зала. Посрещал е голям брой международни звезди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР