Осем души, сред които четири деца, са загинали при свлачище

...
Осем души, сред които четири деца, са загинали при свлачище
Коментари Харесай

Свлачище в Бразилия уби 8 души, сред които и деца

Осем души, измежду които четири деца, са починали при свлачище след проливни дъждове в Манаус, Северна Бразилия, оповестиха локалните управляващи. Пожарникарите не престават да претърсват отломките на затрупаните къщи.
Прочетете още
" Трима души бяха избавени живи, а бяха открити осем тела - четирима възрастни и четири деца. Издирването ще продължи през целия ден ", се споделя в изказване на офиса на губернатора на щата Амазонас, чиято столица е Манаус.

По данни на кметството минимум 11 къщи са били заровени под калното свлачище в известния квартал Хорхе Тейшейра, издигнат върху скат на рид в западната част на най-големия град на Амазония, съобщи Нова телевизия.

" Все още има възможност хората да са изчезнали, заради което продължаваме издирването, до момента в който не се уверим, че под руините не е останал никой ", съобщи пред кореспонденти на мястото на случая командирът на пожарната на Амазонас.

Той сподели, че 74-ма поданици трябвало да бъдат евакуирани.

" Мястото е труднодостъпно и спасителите получиха помощ от целия квартал в издирването на изчезналите ", съобщи губернаторът Уилсън Лима в изказване.

" В Манаус имаме повече от 1000 региона като този (построен на ската на хълма), 62 от които са с висок риск ", съобщи кметът Давид Алмейда, обещавайки вложения в предварителната защита на естествените бедствия.

През февруари свлачища, породени от рекордни превалявания, убиха минимум 65 души в крайбрежен регион на югоизточния щат Сао Пауло.

В Бразилия 9,5 милиона души живеят в региони, изложени на риск от наводнения и свлачища.

Експертите упрекват за това последствията от изменението на климата и неконтролираната урбанизация.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР