Осем души, сред които българин, са обвинени в Германия за

...
Осем души, сред които българин, са обвинени в Германия за
Коментари Харесай

Задържаха българин след акция срещу даркнет център

Осем души, измежду които българин, са упрекнати в Германия за разрушен предходната година даркнет компютърен център, помещавал се в някогашен боен бункер по поречието на р. Мозел, заяви през днешния ден прокуратурата в град Кобленц. Те са упрекнати, че са предоставяли сървърите си на уеб страници, посредством които нарушители от целия свят са правили противозаконни преводи на стойност милиони евро.
За главатар на групата се счита 60-годишен нидерландски жител, който придобил " кибербункера " в град Трабен Трарбах в края на 2013 година и след това последователно го преустроил.. Стотиците хиляди покупко-продажби, които прекосявали през сървърите в бункера, са включвали всичко - от наркотрафик, детска порнография и подправени пари до крадени данни, поръчки за убийства и хакерски атаки, оповестяват проверяващите, представени от 24 часа.
Освен това обвинените, които са четирима нидерландци, трима германци и един български жител – на възраст сред 20 и 60 години, са упрекнати и в основаване и присъединяване в незаконна група. Компютърният център е закрит през септември 2019 година при огромна интервенция, подготвяна към пет години. При акцията са конфискувани над 400 сървъра, като към момента се проучват уликите от компютърните данни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР