Осем души са загинали при руски атаки в Луганска област,

...
Осем души са загинали при руски атаки в Луганска област,
Коментари Харесай

Осем души са загинали при руски атаки в Луганск


Осем души са починали при съветски офанзиви в Луганска област, съобщи украинският регионален шеф Серхий Гайдай, представен от Ройтерс.

Международните организации показват, че тази информация не може да бъде без значение доказана.

Руските сили са си възвърнали владението на три селища наоколо до Харков. Предприета е контраатака. Там при съветски обстрел са починали трима души и са ранени минимум 19.

Харков, който е вторият по величина град в страната остава отчасти блокиран от съветската войска.

Украинският президент Володимир Зеленски още веднъж прикани за среща с Владимир Путин „ с цел да се постави завършек на войната “.

В същото време украинските управляващи предоставиха на Международната организация за атомна сила (МААЕ) цялостен лист с съоръжение, което съгласно тях е належащо за безвредната и сигурна употреба на нейните нуклеарни уреди.

„ МААЕ има нужните механически знания, с цел да поддържа Украйна в гарантирането на сигурността и надеждността на нейните нуклеарни уреди. Ние ще координираме използването на помощта, предоставена от МААЕ и нейните държави-членки, в това число посредством снабдяване на нужното съоръжение непосредствено до нуклеарните уреди на Украйна “, декларира генералният шеф на организацията Рафаел Гроси.

Отбелязва се, че описът, изпратен от Украйна в петък, включва разнообразни устройства за премерване на радиация, защитни материали, помощ при поддръжка на компютри, системи за зареждане и дизел генератори. Агенцията заяви още, че Украйна е уведомила МААЕ за ротацията на личния състав в атомната електроцентрала в Чернобил, която се състоя на 19 април и стана третата от началото на съветската инвазия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР