Oсем души са загинали при изкачване на най-високия действащ вулкан

...
Oсем души са загинали при изкачване на най-високия действащ вулкан
Коментари Харесай

8 души са загинали при изкачване на руски вулкан в Камчатка


Oсем души са починали при нанагорнище на най-високия настоящ вулкан в Евразия в източната част на съветския район Камчатка, заяви Би Би Си, като се базира на локални медии.

Заради неприятното време спасителите към момента не могат да доближат до други четирима катерачи на вулкана Ключевска Сопка.

Снимка: iStock


По-рано беше обявено за шест смъртни случая. Водач на вулкана е удостоверил гибелта на още двама души. Те са били измежду 12-те руснаци, които са се опитвали да доближат върха на височина 4754 м.

Смята се, че двама от алпинистите са се подслонили в лагер на 3300 м надморска височина, а други двама - в палатка на 4000 м.

Групата, в която са включени двама водачи, е почнала изкачването си във вторник. Съобщава се, че един от водачите е счупил крайници си. Състоянието на останалите алпинисти не е известно незабавно.

В неделя е изработен трети опит да се доближи до оживелите, само че мощният вятър е попречил на хеликоптера да кацне, оповестиха от избавителния екип.

Ключевска Сопка - чийто съразмерен конус се извисява високо над полуостров Камчатка - е част от естествените вулкани на Камчатка, обект на международното завещание на ЮНЕСКО.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР