Осем души са загинали, а 45 са ранени при бомбена

...
Осем души са загинали, а 45 са ранени при бомбена
Коментари Харесай

Терористичен акт на стадион по време на мач! Има жертви

Осем души са починали, а 45 са ранени при бомбена офанзива на състезателен стадион в Джалалабад – столицата на афганистанската провинция Нангархар, оповестиха локалните управляващи в публично известие, представени оот Блиц.

„ Три спонтанни бомби са били взривени като резултат на съгласуван терористичен акт на стадион за крикет в град Джалалабад в 11:20 часа късно вечерта в петък. Има жертви “, оповестиха от ръководството на провинцията.

В момента на детонациите се е провеждал мач по крикет, който е бил част от празненствата по началото на свещения месец Рамадан. Пострадалите са откарани в близката болница благодарение на коли за спешна помощ и полицейски коли. Осем от ранените са в сериозно положение.

Сред жертвите е уредникът на мача – Хидаятулах Захир, както и други високопоставени локални лица. Това разкри губернаторът на провинция Нангархар – Хаятулах Хаят, който осъди офанзивата.

Към момента никой не е поел отговорност за терористичния акт. Талибански елементи и формирования на Ислямска страна участват в провинцията и водят военни дейности против ръководството.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР