Осем души са убити, включително три деца, от руски ракети,

...
Осем души са убити, включително три деца, от руски ракети,
Коментари Харесай

Убити, включително деца, и ранени при руски ракетни удари по ресторант и търговска зона в Краматорск

Осем души са убити, в това число три деца, от съветски ракети, блъснали центъра на Краматорск в Източна Украйна. Децата са били на възраст 12, 15 и 17 години, написа Би Би Си. Ресторант и комерсиална зона са били обект на удар против града, който е под украински надзор, само че покрай окупираните от Русия елементи на Украйна.

Спасителите не престават да търсят хора, блокирани под отломките. Най-малко 56 други са били ранени при удара съгласно украинските служби за незабавна помощ. Сред тях има осеммесечно бебе и трима чужденци.

В епицентъра на детонацията е имало и жилищни здания. Кадри от видеа в обществените мрежи и от дронове демонстрират обилни вреди по постройките, някои от които са безусловно отломки.

Белгийският публицист на свободна процедура Арно де Декер споделя пред Би Би Си, че е бил в известния ресторант Ria Lounge единствено минути преди да бъде ударен. „ Все още има хора под руините, тъй като това е огромен ресторант “, сподели той.

„ Сега мога да чуя хора да крещят под руините, до момента в който спасителите се пробват да ги спасят. “ По думите му чиновниците и клиентите в заведението са били към 80 индивида и допусна, че жертвите ще нарастват.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че офанзивата е потвърдила на Украйна и света, че Русия заслужава „ единствено проваляне и арбитражен съд, законни съдилища против всички съветски убийци и терористи “.

Белият дом осъди Русия за „ бруталните ѝ удари “ по Украйна. Краматорск постоянно е бил обект на ракети от началото на нашествието през февруари 2022 година

Русия отхвърля да нанася удари по цивилен обекти при по този начин наречената си специфична военна интервенция след нахлуването в Украйна през февруари предходната година.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР