Осем души са с усложнения от морбили в благоевградската болница,

...
Осем души са с усложнения от морбили в благоевградската болница,
Коментари Харесай

Благоевград: 8 пациенти са с усложнения от морбили

Осем души са с затруднения от морбили в благоевградската болница, заяви Нова телевизия.
 15 деца остават под наблюдаване в болничното заведение в Разлог поради морбили  21 са болните от морбили, 18 деца са се заразили в болничното заведение в Разлог  Българите са най-недоверчиви към имунизациите измежду страните в Европейски Съюз
9-годишно дете и мъж на 27 години са били признати по неотложност в реанимацията на здравното заведение. Състоянието на мъжа към този момент се е подобрило, само че детето продължава да е с дихателна непълнота.

Някои от останалите болни деца са развили пневмонии. При едно от тях, което е било настанено в инфекциозното поделение в петък, доста бързо са се развили признаците на заболяването. Настъпила е дихателна непълнота и се е наложило детето да бъде преместено в реанимация. То към този момент е нормализирано.

Едно от децата с пневмония е на 2 години. При огромните заболяването протича по-леко, като единият е наведен в ОАИЛ също беше с тежка дихателна непълнота, само че се усъвършенства ”, съобщи пред Нова тв доктор Елена Лазарова от Инфекциозно поделение – Благоевград.

От болничното заведение в Благоевград увериха, че разполагат с задоволително база да одобряват пациенти от района на Разлог, откакто детското поделение там към този момент е затворено.

Все още се търсят контактни лица, за които се допуска, че може да са болни от морбили.

Повече за болестта
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР